Bom uit WO II zorgt voor chaos in Teveren

 

 

De vondst van een bom tijdens werkzaamheden aan een veldweg zorgde gisteravond voor een complete chaos in het Duitse gehucht Teveren, nabij Ubach over Worms. 300 mensen in de omgeving moesten hun huizen verlaten en werden ondergebracht in de plaatselijke Turnhal waar ze werden begeleid door de zogenaamde Maltester Hilfsdienst.

 

Brandweer, politie, militaire politie van het naburige militaire vliegveld Teveren domineerden het beeld. Talrijke straten in de directe omgeving werden afgezet wat leidde tot een verkeersinfarct.   “Zoveel reddingswerkers hebben we hier in Teveren-Geilenkirchen nog nooit eerder gezien” sloeg een plaatselijke bewoonster de spijker op de kop.

Na een inspectie concludeerden bomdeskundigen dat transport niet mogelijk was en dat een gecontroleerde ontploffing de enige manier was om de bom te ontmantelen en het gevaar te beteugelen. Enkele uren later kreeg dit daadwerkelijk zijn beslag. De operatie verliep succesvol en de bewoners konden twee uur later in hun woning terugkeren.

Geef een reactie