€10.000,- voor (talent)ontwikkeling Subsidie voor Jeugdeducatiefonds

 

Het Jeugdeducatiefonds ontvangt een subsidie van €10.000,- voor het schooljaar 2019-2020. Het fonds helpt als kinderen door geldgebrek belemmerd worden in hun ontwikkeling. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is.

 

Op dit moment zijn zes Heerlense basisscholen gecertificeerd om aanvragen te doen bij het Jeugdeducatiefonds. Het gaat om de Broederschool, Eikenderveld, De Griffel, Mijn Spoor, De Ganzerik en De Vlieger. Door deze subsidie komen daar binnenkort drie extra scholen bij: De Wegwijzer, De Schakel en St. Paulus. Wethouder Jordy Clemens steunt het Jeugdeducatie-fonds graag; “Elk kind en elk talent telt. Het Jeugdeducatiefonds kan waar nodig net dat extra zetje geven. Dit is dan ook een mooie aanvulling op de regelingen die we al hebben in het zogenaamde Kindpakket”.

Het Jeugdeducatiefonds biedt financiële ondersteuning voor een scala aan producten. Leraren bepalen zelf wat nodig is voor de kinderen, maar kunnen ook gebruik maken van de diensten van de samenwerkingspartners van het Jeugdeducatiefonds. Zo maakt de Schoolschrijver kinderen sterker in taal, biedt School’s Cool begeleiding bij de overstap naar de middelbare school, kan Schooljudo ingezet worden voor de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling en geeft Rekenbuddy’s samen met ouders thuis rekenhulp. Op de website www.jeugdeducatiefonds.nl is de volledige lijst met producten terug te vinden.

“Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties.”, aldus Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds.

 Het Kindpakket biedt een combinatie van regelingen die helpen bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld regelingen voor schoolkosten, sport- en vrije tijd, het vieren van een verjaardag of voor kleding en fietsen. Heerlen werkt hiervoor samen met onder andere, Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Jarige Job en Stichting Stop Kinderarmoede. Nu komt daar het Jeugdeducatiefonds bij.

Foto Jeugdeducatiefonds

 

 

Geef een reactie