Hoofdmenu

FC HOENSBROEK GRIJPT LAATSTE STROHALM

 

 

.

FC Hoensbroek 1 – Geusselt Sport 1: 2-2(0-1)

Scoreverloop: 38e min. 0-1 Jesley Marijnen, 69e min. 1-1 Stijn van Rhenen, 71e min. 1-2 Chassy Lewerissa en 90+4e min. 2-2 Alle Boonstra.

 

FC Hoensbroek heeft dankzij een 2-2 gelijkspel en het verlies van Simpelveld de laatste kans genomen om rechtstreekse degradatie alsnog af te wenden. Bij winst komende zondag tegen Eijsden is het sowieso zeker van nacompetitie. Bij alle andere uitslagen is het afhankelijk van het resultaat van Simpelveld.

Op de zaterdagmiddag gaven zowel de JO19-1(4e divisie) en JO17-1(hoofdklasse) het goede voorbeeld. Beide ploegen speelde zich namelijk knap veilig in hun klasse. Een prestatie van formaat, aangezien veel spelers door het jaar heen zich vaak beschikbaar dienden te stellen voor zowel het 1e als het 2e elftal. Op de zondagmorgen was het vervolgens de beurt aan het 2e elftal. Dankzij een 5-1 overwinning op naaste concurrent Schaesberg speelden ook zij zich nagenoeg veilig in de 1e reserve klasse. De ploeg van René Smeets kon daardoor niet achterblijven en werd min of meer verplicht om ook een goede prestatie op de mat te leggen.

Al binnen 5 minuten had FC Hoensbroek op voorsprong kunnen staan. Simpel balverlies van Geusselt Sport zette Noah Ruijters oog in oog met doelman Dario Armani. Het schot van Ruijters miste echter de nodige kracht, om de Maastrichtse goalie in verwarring te brengen. Een paar minuten later zeilde een schot van Hoensbroek-middenvelder Guyvan Maessen maar rakelings over. Namens Geusselt was het Francisco Martin Martin, die net tekort kwam om bij de 2e paal binnen te tikken. In het verdere verloop van de 1e helft was het FC Hoensbroek, dat amper in de problemen kwam en de wedstrijd onder controle had. Desondanks stond in de 38e minuut de 0-1 op het scorebord. Balverlies van doelman Bart Knarren leidde uiteindelijk tot een vrije trap voor Geusselt Sport. Dit buitenkansje was wel aan Jesley Marijnen besteed, die met een bekeken vrije trap voor de voorsprong van zijn ploeg zorgde.

In de 2e helft golfde het spel wat meer heen en weer. Eerst was het Martin Martin die wederom het vizier niet op scherp had staan en op doelman Bart Knarren van Hoensbroek stuitte. Niet veel later was het Hoensbroek-invaller Stijn van Rhenen, die op aangeven van Noah Ruijters net niet voor de 1-1 kon zorgen. Na een kwartier spelen was het Elko Doven, die zijn harde pegel maar net naast het Geusselt-doel zag verdwijnen. Namens de gasten zag Jordy van der Molen zijn schot maar nipt over gaan en werd een geplaatste bal van Martin Martin prima gekeerd door Hoensbroek-doelman Knarren. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok stond toch de verdiende 1-1 op het scorebord. Robert Wijnen veroverde prima de bal, waarna het voor Stijn van Rhenen een koud kunstje was om voor de gelijkmaker te zorgen. Maar echt lang genieten van dit doelpunt kon de Hoensbroekse ploeg niet.

Amper 2 minuten later was de 1-2 alweer een feit. Een aangesneden vrije trap van Jordy van der Molen werd door de niet al te grote Chassy Lewerissa listig binnen gekopt. Het sein voor Hoensbroek om nog meer risico te nemen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Hoensbroek-trainer René Smeets bracht met verdediger Alle Boonstra een extra stormram binnen de lijnen. Noah Ruijters was tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, maar het geluk was vandaag niet aan zijn zijde. Aan de overkant verzuimde Geusselt-spits Martin Martin de wedstrijd definitief voor zijn ploeg in het slot te gooien.

In kansrijke positie maaide hij volledig over de bal heen. In blessuretijd maakte Hoensbroek hier dankbaar gebruik van. Een afgemeten voorzet van Bas Coenen werd door pinchhitter Alle Boonstra snoeihard binnen geknikt. Niet veel later floot de prima scheidsrechter Marco Bos voor het einde van de wedstrijd en sijpelde de nederlaag van Simpelveld langzaam maar zeker binnen. Toen kwam pas het besef hoe belangrijk de late gelijkmaker van Boonstra in feite was. Wordt komende zondag vervolgd.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »