Helden uit, altijd lastig.  Is  wel typerend voor de vrouwen van Schaesberg. Voor het tweede seizoen op rij was een bezoekje aan het sportcomplex van Helden(Sporting Peel en Maas) niet een “uitje” waar de dames van Schaesberg met veel genoegen aan zullen terugdenken.

 

Vorig jaar werd in Helden het kampioenschap verspeeld en ook dit jaar was er punt verlies. Met dit verschil dat  het gelijke spel van vorig seizoen de ploeg pijn deed en de nederlaag van dit seizoen geen enkele schade opleverde omdat alle beslissingen al waren gevallen. (althans voor Schaesberg). En zo’n wedstrijd waar niets meer op het spel staat wordt dan toch al vaak een wedstrijd die met een lagere beleving en concentratie gespeeld wordt.

 Opnieuw moest de ploeg spelen op een veld waarvan de afmetingen toch eens nagemeten moeten worden. Een wals om het veld vlak te maken al tijden niet gezien is. Vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen was wel dat er dit keer geen bloementjes geplukt konden worden op het veld daar waar dit vorig seizoen makkelijk ging. Eigenlijk mag je op een dergelijk veld geen prestatieve vrouwen teams laten spelen. Maar goed. Het zijn randvoorwaarden waar beide ploegen mee te maken hebben maar die wel van grote invloed zijn op het spel.

 Schaesberg speelde in de eerste helft zeker niet slecht. Men kreeg op het middenveld veel ruimte omdat Sporting met 6 man achterin speelde. Toch kwam Schaesberg diverse keren er langs de zijkanten goed door heen. Melanie en Boukje konden er vaker goed langskomen. Echter als men de ene speler kwijt was dan stond daar nog een volgende speelster mede door het kleine veld was er dus in de voorhoede en in de diepte weinig ruimte. Al speelde de ploeg wel erg slordig waardoor het tempo vaak uit de aanvallen ging. Hierdoor kon Sporting de gaten ook steeds repareren.  Halverwege de eerste helft was er een dot van een kans voor Jess zij gleed de voorzet hard binnen maar schoot op de lat. En vlak voor rust schoot Charisse van dichtbij over. Gaan deze er in dan wordt het een walk over. Want bij de tegenpartij kon alleen de spits soms voor gevaar zorgen. Zij was dan ook de  beste speelster van de tegenpartij. 

 Na rust werd het er niet beter op. Slordigheid troef.  En het werd steeds meer een wedstrijd van Schaesberg tegen de keepster van de tegenpartij. Zij keepte uitstekend en hield enkele zekere doelpunten tegen. Al maakte Schaesberg het haar ook makkelijk door steeds hoog te schieten in plaats van laag. Had Sporting in de eerste helft 1x op doel geschoten in de tweede helft kwam men iets vaker richting Yaelle die overigens geen enkele keer een redding hoefde te maken.

Met nog 10 minuten op de klok viel de beslissing. En te korte terugspeelbal achteruit werd opgepikt, kon niet meer gerepareerd worden en met en boog ging de bal in het Schaesbergse doel. Deze situatie past precies in het wedstrijdbeeld.  Maar niet getreurd. De vrouwen hebben een pracht van een competitie gespeeld. Voor het tweede seizoen een prachtige 2e plaats.  Samen met Wittenhorst heeft men het minst aantal tegendoelpunten gekregen. 18 in totaal. Daar zit in vergelijking met de afgelopen jaren een geweldige verbetering in. Ieder seizoen krijgt de ploeg minder tegen. Dat is echt top.

 Nu rest de nacompetitie op weg naar de 2e klasse.De vrouwen zijn vrijgeloot in de eerst ronde. (komende weekend) en stromen dus pas in de halve finale in.Er wacht een prachtige uitdaging en ongetwijfeld een prachtige wedstrijd.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie