VV Eijsden 1 – FC Hoensbroek 1: 6-1(3-1).

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Daan Konings, 16e min. 1-1 Guyvan Maessen, 38e min. 2-1 Nick Nelissen, 39e min. 3-1 Joep Ceha, 51e min. 4-1 Thom Senden, 68e min. 5-1 Thom Senden en 80e min. 6-1 Joep Ceha.

Na afloop van de wedstrijd stond trainer René Smeets er met een dubbel gevoel bij. Van de ene kant blij, omdat zijn ploeg rechtstreekse degradatie ontliep, maar van de andere kant de teleurstelling van de fikse 6-1 nederlaag.

 

In verband met de diverse festiviteiten met betrekking tot de seizoen afsluiting begon de wedstrijd enigszins vertraagd. In de beginfase waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Toch moest doelman Bart Knarren na 9 minuten attent keren op een inzet van de rappe Remi Ahn. Niet veel later stond toch de 1-0 op het scorebord, toen Daan Konings uit een hoekschop van Thom Senden kon binnen koppen. Maar al snel had FC Hoensbroek de schade alweer gerepareerd. Eerst kopte Alle Boonstra nog nipt over, maar een minuut later kopte Guyvan Maessen een fraaie aanval via Corneé Frissen en Robert Wijnen prima binnen: 1-1. Hierna was het de gastenploeg dat het initiatief wat meer naar zich toe trok.

Gesterkt door de ruime achterstand van Simpelveld ging de ploeg op zoek naar de voorsprong. Zo kwam Noah Ruijters net tekort om voor de 1-2 te zorgen en kon Guyvan Maessen net niet de geheel vrijstaande Stijn van Rhenen bereiken. Een paar minuten later waren het de gastheren, die wel tot scoren kwamen. Nu was het Nick Nelissen, die uit een hoekschop binnen kopte: 2-1. Een minuut later was het wederom prijs. Roel Jaspars kreeg wel erg simpel de vrije doorgang, waarna diens voorzet door Joep Ceha prima werd binnen geknikt: 3-1.

Na de thee was het Eijsden dat onverstoorbaar door ging. Hoensbroek had inmiddels door dat Simpelveld geen gevaar meer was voor de 2e plek van onder en leek de krachten te willen sparen voor de aankomende nacompetitie.  Eijsden maakte hier dankbaar gebruik van en ging op zoek naar een hogere score. Het doelsaldo kon voor de thuisploeg nog van belang zijn bij een eventuele rechtstreekse handhaving.

Zo was Bob Schuurman dicht bij een treffer, maar toucheerde zijn inzet slechts de paal. Toch was 2 minuten later de 4-1 wel een feit, toen Thom Senden doelman Bart Knarren te slim af was. Hierna gaf FC Hoensbroek er definitief de brui aan. Via doelpunten van nogmaals Thom Senden en Joep Ceha werd de eindstand op 6-1 bepaald. Eijsden speelde zich dankzij deze overwinning veilig en Hoensbroek mag via de nacompetitie proberen hetzelfde te bewerkstelligen.  Te beginnen komende zondag thuis tegen SHH.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie