De wedstrijd tegen GSV’28 stond voor trainer Jean Maas en zijn team al in het teken van de nacompetitie. Zo werden de mannen op scherp, Timo Haberland de hele wedstrijd en Bob Dukers na de rust, aan de kant gehouden. Fysiek leverde De Ster hierdoor veel in.

Ook was de scherpte, zeker in de eerste helft, niet aanwezig. Al na drie minuten wist Djordy Zaicsek, na defensief geklungel, doelman Schuman in de korte hoek te verrassen. De Ster probeerde de bakens te verzetten maar kon aanvallend geen vuist maken.

De beste mogelijkheden voor de rust waren voor de thuisclub maar die vonden Ruud Schuman op zijn weg. De tweede helft begon zoals de eerste namelijk met een doelpunt voor GSV. Tim Booten bracht de stand op 2-0 in de 48e minuut.

De Ster nam hierna het initiatief over. Het was Randy Wanten die zich nu ontpopte als de gevaarlijkste aanvaller. In de 64e minuut ging hij een kopduel aan met twee Genhoutenaren die zich wat in de weg liepen. Randy profiteerde hiervan en met een mooie lob verschalkte hij de GSV doelman 2-1.

De Ster bleef drukken en in de 88e minuut werd Giel Piereij vrijgespeeld die moeiteloos de einduitslag liet vastleggen op 2-2.

A.s. zondag treft De Ster Bekkerveld in Heerlen en zal het elftal echt wel op scherp staan.

Terugkijkend op het seizoen is de conclusie dat het jeugdige elftal boven verwachting heeft gepresteerd. De onstuimige aanvalsdrift kost het elftal veel kracht waardoor in de tweede helft gas moest worden teruggenomen. Ook bleek de defensieve speelwijze van veel clubs een bottleneck te zijn voor de geel/zwarten.

Wat de nacompetitie betreft zal het voor De Ster geen financieel uitje zijn. Naast de uitwedstrijd op Bekkerveld zal men bij een positief resultaat wederom op bezoek moeten en wel bij de winnaar van Sportclub 25 – Helvoirt.

Stel dat men ook dat zou overleven dan speelt men op neutraal terrein de finale. Wel een groot verschil met Sportclub die de finale kan afdwingen door beide wedstrijden op eigen veld te spelen.

Dit geldt ook voor ons tweede. Door het gelijke spel tegen Veritas moeten de jongens nacompetitie spelen voor het behoud van het reserve 1e klasseschap.