JEAN-PAUL DE JONG NIEUWE HOOFDTRAINER RODA JC KERKRADE

Roda JC Kerkrade heeft in de persoon van Jean-Paul de Jong een nieuwe hoofdtrainer gevonden.  De 48-jarige oefenmeester tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen.

De Jong, geboren in Utrecht, beleefde een mooie carrière als profvoetballer. Hij speelde maar liefst 14 seizoenen voor FC Utrecht en wist daar o.a. in 2003 en 2004 de KNVB Beker te winnen. Daarnaast kwam De Jong als speler uit voor Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en VFL Osnabrück.

In 2013 behaalde De Jong zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Tijdens het seizoen 2013-2014 en 2014-2015 was hij hoofdtrainer van FC Eindhoven, waar hij respectievelijk een 6e en knappe 2e plek behaalde. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 werd De Jong door zijn collega trainers beloond met de ‘Gouden Stier’ als beste trainer in de Eerste Divisie.

Vanaf het seizoen 2015-2016 was De Jong als assistent-trainer verbonden aan FC Utrecht, waar hij o.a. intensief samenwerkte met Erik ten Hag. Nadat Ten Hag naar Ajax vertrok, nam De Jong het stokje over en werd hij hoofdtrainer van FC Utrecht. In totaal stond De Jong 25 wedstrijden aan het roer bij FC Utrecht.

Met het binnenhalen van Jean-Paul de Jong heeft Roda JC haar gewenste kandidaat voor de trainersvacature binnengehaald.  Roda JC heeft bij het zoeken naar een geschikte kandidaat haar kenwaarden in acht gehouden. Met De Jong heeft de club een trainer in huis gehaald die de Koempelmentaliteit kent en deze als geen ander weet te waarborgen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie