Informatiebijeenkomst Brunssum zonnepanelenproject Parkstad

 

 

De Gemeente Brunssum heeft besloten om opnieuw geld vrij te maken voor het Zonnepanelenproject Parkstad. Net als in de eerste ronde wordt in Brunssum 3 miljoen euro gereserveerd.  Op woensdag 26 juni is er een informatiebijeenkomst voor bewoners in de Brikke Oave.

 

Zonnepanelenproject Parkstad
Het zonnepanelenproject biedt particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn.

Wie kan meedoen?
Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère kunnen meedoen.

De voordelen
De deelnemers worden geheel ontzorgd. Zo krijgen zij vijftien jaar garantie en service én de teruggave van de BTW wordt voor hen geregeld. Deelnemers kunnen bovendien de zonnepanelen financieren door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer. Uiteraard kunnen deelnemers ook er voor kiezen om de panelen zonder lening te betalen.

Informatiebijeenkomsten Brunssum
In Brunssum is er op 26 juni voor alle inwoners een informatiebijeenkomst in de Brikke Oave aan het Lindeplein te Brunssum. Deze avond start om 19:00 uur.

Voor meer informatie.Kijk voor meer informatie op de website: www.zonnepanelenprojectparkstad.nl/.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie