Nieuw wijkpunt geopend: Sjevemethoes!

Op zaterdag 15 juni  werd het nieuwe wijkpunt in Chevremont. Onder grote belangstelling werd de nieuwe naam van het wijkpunt onthuld: Sjevemethoes. De bedenker van de nieuwe naam, Giel Roukens, knipte samen met verantwoordelijk wethouders Leo Jongen (Welzijn) en Tim Weijers (Vastgoed) het lint door om symbolisch het pand te openen.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Sint Pieterstraat in Chevremont, eerder bekend onder de naam P3. Het gebouw is al vanaf begin mei in gebruik, maar bij de officiële opening kon iedereen kennismaken met het geheel gerenoveerde gebouw en alle gebruikers. Nagenoeg alle activiteiten van het voormalig wijkpunt Pietershof zijn verhuisd naar het nieuwe wijkpunt. Dit betreft diverse instanties zoals: Mondriaan, Impuls jongerenwerk én volwassenenwerk, Leuk voor Elkaar, Kom op de soep, stichting GIPS, steunpunt vrijwilligers en Kumpulan. De Stichting Muziek en Talent is een nieuwe gebruiker van het wijkpunt.

Het Sjevemethoes is als wijkpunt bedoeld van en voor de inwoners van de Kerkraadse wijk Chevremont en omstreken.

Bekijk voor meer informatie en de activiteiten in het wijkpunt de Facebook pagina van Sjevemethoes.

Foto Gemeente kerkrade

Geef een reactie