Hoofdmenu

‘Gouden’  bekerloting voor Alemannia Aachen

CL-deelnemer Bayer Leverkussen en Peter Bosz tegenstander op de Tivoli

 

Door een 3-1 overwinning op het in derde liga uitkomende Fortuna Koln won Alemannia Aachen op 25 mei in Bonn de Mitteltrheinpokal. Maar nog veel belangrijker was dat de bekerwinst Alemannia voor het eerst in zeven jaar een plek in de eerste ronde van de DFB Pokal opleverde. Als tegenstander rolde dit weekend CL-deelnemer Bayer Leverkussen uit de koker met 64 teams. Het gejuich in Aken was niet van de lucht. Een thuiswedstrijd tegen een CL-deelnemer uit de regio is dan ook een gouden lot voor het al jaren financieel al jaren zieltogende Alemannia. De eerste DFB ronde vindt plaats van 9 tot 12 augustus. De kaartverkoop in Aken start als de exacte datum bekend is.

Alemannia speelde ooit eerder tegen Leverkusen voor de DFB-Pokal. Op 31 oktober 2000 leden de geelzwarten voor 20.300 toeschouwers een 1-2 nederlaag op de oude Tivoli. (Doelpuntenmakers Xie Hui/Ramelow, Brdaric). Dit keer rekent Akens  Traditionsverein op een uitverkocht huis op de nieuwe Tivoli (capaciteit 32.000 toeschouwers) Voor de speciale gelegenheid wordt ook de voormalige Duitse voetbalinternational Nia Künzer uitgenodigd. Künzer was de Glücksfee die Leverkussen uit de bekerkoker toverde en daarmee Alemannia’s hoop op oude succestijden nieuw leven inblies.

Foto geleverd door Torena Publiciteit

 « (Vorig nieuwsbericht)