Hoofdmenu

KSV Helios Simpelveld promoveert naar nieuwe Landesliga klasse

 

 

Op koningsdag kroonden de gewichtheffers van KSV Helios Simpelveld zich in eigen huis tot kampioen in de Duitse Oberliga Nordrhein Westfalen. Een promotie naar de sterke Regionalliga, zag KSV Helios gelet op eerdere recente ervaringen niet zitten. De Simpelveldse vereniging was niet de enige met die klacht. De beslissing van de Duitse Gewichthefbond om een nieuwe tussenklasse tussen Oberliga en Regionalliga te introduceren biedt nu soelaas. KSV Helios omarmt het con amore en komt komend seizoen uit in de nieuwe Landesliga.

Helios vicevoorzitter Pierre Gielen is een tevreden man. “In 2017 werden we eerder ook kampioen in de Oberliga, maar het niveau in de Regionalliga bleek voor het merendeel van ons team aansluitend simpelweg te hoog. In een Oberliga bestaan een team ook uit vier gewichtheffers, in de Regionalliga uit zes. Dat betekent dat je meer atleten van hoog niveau nodig hebt. Het smaldeel van ons team dat de Regionalliga aankan is actueel nog te klein. Alles winnen, zoals afgelopen seizoen in de Oberliga, is op den duur ook geen motivatie voor atleten. De tussenklasse is voor ons dus écht een uitkomst.”

Vijf verenigingen KSV Helios, SV Westerholt, KG Wuppertal en TG Bielefeld krijgen een plek in de nieuwe klasse. Voor Krafsport Colonia is ook een plek ingeruimd al moet die vereniging daar nog officieel op reageren. In de Landesliga wordt zoals ook in de Regionalliga, een normale competitie-modus doorgevoerd met een thuis- en uitwedstrijd tegen ieder team. Dat betekent voor Helios geen wedstrijden meer met drie teams, zoals afgelopen seizoen in de Oberliga. In de Landesliga bestaat een team verder uit vijf gewichtheffers, in de Oberliga waren er dat vier. “Je krijgt nu een klasse die dichter tegen de Regionalliga aanleunt. Met vijf gewichtheffers krijg je ook meer spanning in wedstrijden. Dat resulteert weer voor een grotere uitdaging voor onze gewichtheffers”, oordeelt Helios- clubman Pierre Gielen.

Foto  KSV Helios Simpelveld