Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek een geweldige happening Optredens van Beppie Kraft, Martin Hurkens en Claudia Ansel topamusement

 

Bijna 200 aanwezigen, waaronder Heerlens wethouder Buurtgericht Werken/OPH Adriane Keulen en Buurtregisseur Susanne Hurenkamp, genoten afgelopen zaterdagmiddag met volle teugen van een geweldige happening van de 4e uitvoering van het Lente Festijn 2019 in het gemeenschapshuis Heksenberg voor senioren/ouderen.

Dit in het kader van de allesomvattende sociale cohesie. Dit onder organisatie van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. De aanduiding van geweldige happening is een meer als terecht te noemen. Zonder de vorige 3 uitvoeringen tekort te doen kan gesteld worden dat Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek 2019, mede dank zij de optredens van de topartiesten Beppie Kraft, Martin Hurkens en Claudia Ansel, met stip bovenaan staat. Hieraan toegevoegd natuurlijk ook de muzikale inbreng van DJ Rolf Kaiser (oorspronkelijk afkomstig uit Berchtesgarden en v/h ook thuis in het Oostenrijkse Graz). Niet vergeten mag worden ook het leuke optreden van ouderendansgroep IVANICE o.l.v. Sarah Hyde die in het gemeenschapshuis hun repetities houden.

Samen maakte ze met z’n allen er een onvergetelijke middag van en met veel kennis over de optredende vlot aan elkaar gepraat door Callie Steijaert (voorzitter/secretaris Stichting Wijkraad en public relations). Bovendien droeg de kleurrijke entourage, van een prachtig opgesmukt gemeenschapshuis Heksenberg, bij aan het welslagen van dit 4e Lente Festijn. Bij binnenkomst werden de bezoekers door Stichting Wijkraad getrakteerd op koffie/thee met vla, terwijl het verloop van deze middag ook nog hapjes geserveerd werden, welke door de aanwezigen zeer gewaardeerd werden.

Maar uiteindelijk kwam men voor de optredens van de eerder genoemd artiesten. Daar werden ze dan ook met volle teugen voor beloond. Grote klasse optredens van Claudia Ansel, Beppie Kraft en Martin Hurkens en eigenlijk onnodig aan te geven dat er een geweldige stemming heerste in het gemeenschapshuis, superlatieven van de bovenste plank. Bijzonder gewaardeerd werd ook het gezongen duet van Martin Hurkens met Beppie Kraft om kippenvel van te krijgen. Zangeres Claudia Ansel presteerde het om, met haar op hoog niveau gebrachte stemmingsliederen, de ouderen/senioren dusdanig te beïnvloeden dat zij zichtbaar, zelf met de armen zwaaiend hiervan genoten. Beter kon eigenlijk niet. Wat was het toch een totale terechte apotheose deze middag daar in gemeenschapshuis Heksenberg. Natuurlijk waren voor alle artiesten, als dank, bloemen ter beschikking.

Aan het einde van deze grootse middag werden door bestuur Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek de vrijwilligers niet vergeten voor hun geweldige inzet. Zij werden dan ook terecht beloond met bloemen en een cadeaubon. Dat het een meer als geslaagde Lente Festijn 2019 was geweest bleek uit de vele vraagstellingen van de aanwezigen wanneer volgend jaar weer een Lente Festijn wordt gehouden. Dat spreekt toch boekdelen hoe dit evenement 2019 beleefd was. Een gegeven waar Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek bijzonder trots op mag zijn en dat zijn ze ook.

Foto Thea Wunderink

 

In de avonduren vond er vervolgens nog een ongedwongen, maar gezellige dansavond plaats met muzikale ondersteuning van prima orkest Reality welke ook redelijk bezocht werd. Hieronder zelfs een grote afvaardiging van carnavalsvereniging D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein. Kortom, het was een up to date Lente Festijn 2019 Heksenberg/Pronsebroek. Chapeau.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie