Nieuw WMC-festival: BLOW! by WMC Kerkrade van start

 

Morgen donderdag 4 juli, start in Kerkrade het blaasmuziekfestival BLOW! by WMC Kerkrade. Het nieuwe festival in klankstad Kerkrade vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli.  

 

“We wilden meer zichtbaarheid voor WMC in tussenliggende jaren”, zegt WMC-voorzitter Max Kousen. We zijn daarom op zoek gegaan naar nieuwe wegen. heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met het Oostenrijkse muziekfestival ‘Woodstock der Blasmusik’. BLOW! is het tastbare eerste resultaat.

Donderdagavond is het openingsconcert met o.a. Brassband Willebroek en Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel. Vrijdag speelt de Nederlandse jazzformatie New Cool Collective in Parkstad Limburg Theater Kerkrade. De band heeft in de afgelopen 25 jaar naam gemaakt met bijzondere  cross-overs in de jazz en hun samenwerking met grootheden als Typhoon en Georgie Fame.

Zaterdag 6 juli staat de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) op het podium van Theater Kerkrade. De KMKJWF staat voor de pauze onder leiding van aanstormde dirigeertalenten die deel hebben genomen aan de internationale dirigentencursus. Na de pauze staat chefdirigent Tijmen Botma op de bok.

WMC heeft in samenwerking met Adams Muziekcentrale, meesterpercussionist Martin Grübinger als solist gestrikt voor dit concert. De jonge Oostenrijkse slagwerkspecialist behoort tot de buitencategorie. Hij geldt als een van de beste percussionisten ter wereld. Na het concert geeft hij een gratis toegankelijke workshop.

Ook de concerten op de markt zijn vrij toegankelijk. Op vrijdag, zaterdag en zondag  speelt een tiental bands op de markt. Daaronder de  acht blazers van Broken Brass Ensemble, de swingende Valvetronic Brassband en feestband Wir Sind Spitze.  

Mars- en showparade

Op zondagmiddag sluit BLOW! af met een Street Parade door het centrum van Kerkrade. Tien mars- en showbands, waaronder WMC-toppers als K&G Leiden en Rijnmondband, trekken in een muzikale stoet door de stad. De parade eindigt op het Europaplein voor de Rodahal, met een taptoe.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie