ONTMOET RIDDERS, ROOFVOGELS & HEUSE SLOTBEWAARDER

EEN ZOMER VOL KASTEELAVONTUREN:

IN KASTEEL HOENSBROEK

Deze zomer staat het bij Kasteel Hoensbroek bol van de extra leuke en spannende activiteiten. Naast de familiespeurtochten en het bewonderen van het kasteel, gaan ridders de strijd met elkaar aan op hun strijdrossen en kunnen kinderen voor heel even zelf een ridder worden. Daarnaast zijn er spectaculaire roofvogelshows én deelt de slotbewaarder zijn verhalen en kasteelgeheimen met de bezoekers. Alle activiteiten zijn bij de reguliere entreeprijs inbegrepen. Speciaal voor gezinnen heeft Kasteel Hoensbroek een voordelig familieticket.

 
Evenement Ridders te Paard
Op Kasteel Hoensbroek hangt iets in de lucht. Een oude vete met een ridder van het naburige leen speelt op en de bezoekers zijn er getuige van hoe zo’n geschil in de Middeleeuwen werd opgelost. Er is een toernooi uitgeschreven om voor eens en altijd af te rekenen met het verleden. Twee ridders gaan de strijd aan op hun strijdrossen. Wie gaat er winnen en is vanaf dan baas over beide lenen? Aansluitend mogen jonge bezoekers deelnemen aan de Kiddy Battle, waarbij ze het zelf tegen een grote en stoere ridder opnemen. Ridders te Paard vindt plaats op het toernooiveld van Kasteel Hoensbroek:

– weekend 27 en 28 juli 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur;
– weekend 3 en 4 augustus 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur.

Adres: Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, 6433 PB in Hoensbroek

Demonstraties met roofvogels en uilen
Tijdens de roofvogeldemonstratie zijn de bezoekers echt onderdeel van de show. Uilen vliegen in stilte over, buizerds zijn behendig met de wind, een gier wandelt onhandig tussen het publiek door en de Amerikaanse zeearend vliegt met veel kracht over. Zowel voor als na de demonstratie is er gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van de prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen. De roofvogeldemonstraties zijn op 10 en 14 augustus om 13.00 uur en 15.00 uur.

Op ontdekking met de slotbewaarder
Er is niemand die meer verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek kent dan onze enthousiaste slotbewaarder. Daarom neemt hij de bezoekers deze zomer mee op ontdekkingstocht. Hij heeft als enige de grote sleutel om de poort, die toegang geeft tot het slotgebouw, te openen. Hij toont de bezoekers de belangrijkste highlights en deelt eeuwenoude verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. De slotbewaarder neemt de bezoekers mee op:
– woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur in de periode van 10 juli t/m 18 augustus 2019;
– zaterdag 10 en woensdag 14 augustus begint de tour een uurtje later: om 14.00 uur.

Tickets en actuele informatie
Tijden kunnen altijd wijzigen, dus het is aan te raden om voor de meest actuele informatie vooraf op de website te kijken: www.kasteelhoensbroek.nl. Bezoekers kunnen online tickets kopen en speciaal voor gezinnen is er een voordelig familieticket.

Over Kasteel Hoensbroek
Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is elke (zomer)dag een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Het is niet voor niets een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht. En kom even tot rust met een broodje, drankje, salade of ijsje in onze kelderkeuken of op het terras op het binnenplein.

Foto Kasteel Hoensbroek

 

 

 

Geef een reactie