Hoofdmenu

Komende zondag 14 juli weer groots vertier in Heerlerheide           

                  Dit dank zij Corneliusmarkt, Open Podium en koopzondag

 Rond 200 marktkramen zullen komende zondag 14 juli, van 10.00 tot 17.00 uur, opgesteld staan in diverse straten van Heerlerheide rondom het (winkel)-Centrum. Dit in het kader van de jaarlijkse Corneliusmarkt, welke nu voor de 20e maal gehouden wordt.

Natuurlijk is de terechte vraag hoe en wanneer is het begrip Corneliusmarkt ontstaan. van en omstreken staat komende zondag. Wanneer dientengevolge de benaming Corneliusmarkt valt dan wordt ongetwijfeld weer even de tijd terug gezet naar nu 20 jaar geleden toen op de Gravenstraat de eerste rommelmarkt/braderie het “levenslicht” zag en buurtbewoners hun “stinkende” best deden om er een gezellig gebeuren van te maken die een vervolg waardig zou zijn. Dit gebeurde dan ook, weliswaar jaar voor jaar iets meer van opzet, maar uiteindelijk zegevierde de gedachtegang van de bewoners Gravenstraat dat hun markt een volwaardig gebeuren zou “moeten” worden voor heel Heerlerheide met bij betrekking van een aantal straten.

Natuurlijk gaat de organisatie, wie niet, er vanuit dat het zondag a.s. met vrij entree, goed weer zal zijn. Natuurlijk niet, zo als onlangs, tropisch warm maar wel droog en aangename zomerse temperaturen.

Dat dit wonderwel gelukt is mag anno 2019 duidelijk zijn en is, als traditie zijnde, genoemde Corneliusmarkt niet meer weg te denken. Sterker nog haar bekendheid en aantrekkingskracht reikt verder dan Heerlerheide, want van heinde en verre weten belangstellenden, of wellicht beter verwoord bezoekers, ieder jaar weer deze markt te vinden. Daar is dan ook alle reden toe, want een dagje Corneliusmarkt is tevens ook een garantie, evenals voorgaande jaren, met betrekking tot weer beleving van groots vertier in Heerlerheide. Want behalve o.m. de point van de dag, ofwel de Corneliusmarkt zelf, is het ook genieten geblazen van de muzikale activiteit met de alleszeggende benaming Open Podium. Maar uiteraard komen ook alle consumenten volop aan hun trekken. Ten behoeve van hen is zondag 14 juli immers ook tevens ingelast als koopzondag in het leuke en moderne winkelcentrum waar de ondernemers iedereen van harte welkom heten.

Ook dit jaar 2019 zullen de marktliefhebber ruimschoots aan hun trekken komen, want flaneren langs de rond 200 kramen, betekend tevens dat bezoekers hun hartje kunnen ophalen aan de aanbieding van een diversiteit aan (bruikbare) marktspullen. Hierbij in ogenschouw genomen en wellicht ook een belangrijke factor is het gegeven dat genoemde marktspullen omschreven kunnen worden als kwaliteit/prijsgunstig. Maar dat gegeven is zonder twijfel al vele jaren het geval en wil de organisatie dit lucratieve “stokpaardje” ook graag behouden.

Natuurlijk is het meer als vanzelfsprekend dat entertainment niet mag ontbreken. Bewust van deze omschrijving heeft de organisatie (Winkelcentrum Heerlerheide en Stichting Carisven) ook voor deze 20e uitvoering zorg gedragen dat op entertainmentgebied er niets te klagen zal zijn. Integendeel zelfs want de activiteit Open Podium (met als gastheer Sander Bossink) biedt van 11.00 tot 14.00 uur lokale-artiesten de mogelijkheid om hun zang aspiraties/talent in de openbaarheid te vertolken. Maar er is uiteraard na het Open Podium van 14.00 tot 17.30 uur nog up to date muzikaal vertier en bijdragende aan de gezelligheid op het Corneliusplein. Hiertoe zijn muzikaal verantwoordelijk de uitstekende band Tiroler Ohne Berge, welke zoals bekend thuis zijn in Stadsdeel Heerlerheide. Zij zullen zorgdragen dat ook het festijn 2019 bijgeschreven zal worden in de geschiedenis annalen van de Corneliusmarkt als zijnde muzikaal vertier en gezelligheid in optima forma. Maar ook een “onvervalste” optreden “Mit tant Agaath” bekend van lokale Tv-optredens, draagt bij aan het welslagen van deze entertainment middag.

Maar de organisatie in Heerlerheide zou Heerlerheide niet zijn als ook de kinderen niet deelgenoot zouden zijn van dit evenement. Dat is dan ook zeker niet het geval, want voor hen zullen diverse attracties aanwezig zijn en zal een ballonnenclown voor de kinderen de leukste ballonnencreaties “toveren”. Ook is er gelegenheid om een natuurgetrouwe foto te maken met een echte papegaai. Overigens mag niet vergeten mag worden dat, ook komende zondag 14 juli, met dank aan gemeente Heerlen, de (ondergrondse) parkeergarage opengesteld is en er dus gratis geparkeerd kan worden. Over service en dienstverlening gesproken.

De aanduiding Heerlerheide Centrum The Best is ook voor komende zondag 14 juli terecht.

 

Archieffoto: © Callie Steijaert