NACHTELIJKE EXPEDITIE DOOR DE ANSTELVALLE

 

Op vrijdag 12 juli organiseren Mai Arets en Corrie Meijer voor IVN Kerkrade een nachtelijke expeditie door de Anstelvallei.
Tijdens deze avondwandeling besteden we aandacht aan alles wat er ’s avonds en ’s nachts in de natuur actief is. Dat varieert van (naakt-)slakken tot amfibieën als kikkers, padden en salamanders. Met zaklampen kijken we naar het leven in poeltjes en plassen. Natuurlijk kijken we ook naar vleermuizen, deze hopen we boven het water of boven het pad te zien vliegen. Bekend is dat de Watervleermuis gebruik maakt van de plassen om hier grote aantallen muggen te verschalken. En wie weet horen we een uil? Denk aan een zaklamp. Zeker leuk voor kinderen met (groot-) ouders.
Vertrek: 20.30 uur parkeerplaats kasteel Erenstein, Brughofweg 25 te Kerkrade

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie