Pijl van Heerlerheide belooft weer top wielersport te worden Charmante en leuk uitziende ronde missen dragen zorg voor wielercachet

 

Volgende week zondag 21 juli staat Heerlerheide e.o. weer geheel in het teken van de 8e editie van de inmiddels toch wel “beroemd” zijnde Pijl van Heerlerheide. Niet voor niets zijn de organisatoren gevleid door een uitspraak van microfonist Jo van Deurse. Hij liet weten dat de Pijl van Heerlerheide een serieuze wielerwedstrijd is, die niet zomaar door iedereen gewonnen wordt. Super. Dientengevolge heet Stichting Pijl van Heerlerheide dan ook iedereen van harte welkom, om te komen genieten van dit Heerlerheide klimcriterium 2019.

De aanvangstijden van de wedstrijden op 21 juli zijn: junior meisjes 11.00 uur, nieuweling meisjes 11.02 uur, nieuwelingen jongens 12.50 uur, junioren 14.00 uur en amateurs 15.45 uur. Overigens zullen op het Corneliusplein diverse activiteiten plaatsvinden. Zoals voor de kinderen een springkussen, een smakelijke BBQ en een heel muzikaal ingestelde D.J. De organisatie verwacht dan ook een drukte van belang. Waarom niet, zeker nu ook de Tour de France in volle gang is en daarom de adrenaline van de wielerliefhebbers zeker aangesproken worden. Alleen hiervoor een goede gedachtegang om naar Heerlerheide te komen. Het belooft ook nu weer, in alle categorieën, een sportief en spannend evenement te worden. Overigens kunnen vrijwilligers zich nog steeds aanmelden.

De af te leggen route 2019 ziet er als volgt uit: Bokstraat (start) – Litscherboord – Rennemigstraat – Ganzeweide – Bonifatiusstraat – Ceaciliastraat – Oud Genhei – Wannerstraat – Geitstraat – Lokerstraat (Col de Loker) – Kampstraat – Unolaan – Bokstraat (Finish). Elke ronde is 2,1 km. De jury wordt gevormd door: Voorzitter: Peter Oonincx

Wedstrijdcommissaris: Ruud Ortmans, Aankomstrechter: Willy Schreurs, Computerverwerking: Wiel Senden, Microfonist: Jo van Deurse en Video:    : Jac de la Hay.

 

Ieder jaar weer wordt er door schrijver dezer ook aandacht aan de leuk uitziende jonge rondenmissen gegeven. Zo ook dus dit jaar 2019. Onlangs vond, in bijzijn van Pijl organisator Max Pool, dan ook in een relaxte sfeer het gesprek plaats met de 2 rondenmissen 2019 t.w. Michelle van der Veer (23)en Laura Farinaccio (23) op het terras van Brasserie Leef Corneliusplein. Uit het gesprek kwam duidelijk naar voren dat Michelle van de Veer, evenals in 2018, andermaal “gestrikt” is om te fungeren als ronde miss. Dus heeft ze verleden jaar genoeg ervaring opgedaan met betrekking tot de gang van zaken bij de leuke wielerronde Pijl van Heerlerheide. De opgedane ervaring leert ook dat ze het bijzonder tof heeft gevonden, ook al had ze geen enkele binding met de wielersport. Ook nu na een jaar nog steeds niet, maar dat is geen belemmering om ook voor de tweede maal haar medewerking te verlenen.

Het was voor haar een meer als leuke ervaring welke ze, achteraf gezien niet had willen missen. De in Brunssum geboren en getogen Michelle laat weten dat er, ten overstaan van verleden jaar, op persoonlijk vlak niet veel veranderd is. Ze werkt nog steeds in Tandartspraktijk Schoffelen Rumpenerstraat Brunssum. Zoals bekend is hier als receptioniste/gastvrouw Maddy Niemant werkzaam. Deze in Heerlerheide woonde knappe persoonlijkheid is al een aantal jaren nauw betrokken bij de Pijl van Heerlerheide en wel in de functie van verzorging/begeleiding van de ronde missen. Ook op komende Pijl van Heerlerheide verheugt Michelle zich weer bijzonder en natuurlijk ook op de prettige samenwerking met haar nieuwe collega ronde miss Laura Farinaccio die ze voorheen niet kon.

Nieuwe ronde miss 2019 Laura Farinacio is nog steeds woonachtig bij haar ouders op het Nautiluserf in de buurt Rennemig-Heerlerheide. Deze zelfverzekerde jongedame werkt al 2 jaar met veel plezier bij bedrijf Nedcar. Ze heeft daarvoor zelfs een kappersopleiding gevolgd. Dat ze ondanks haar vrouwelijke schoonheid, zoals het zo mooi heet een “pittige tante” kan zijn blijkt wel uit het gegeven dat ze de bokssport een warm hart toedraagt. Zelf heeft ze ook 3 jaar gebokst. Om haar conditie op peil te houden gaat ze nog regelmatig fitnesse. Overigens is ze ook de zus van Mike Farinaccio (oud-keeper van RKVV Heksenberg) die sinds verleden jaar Cafe Heksenberg Roebroekweg runt. Tijdens een bezoek in genoemd café kwam Max Pool op het idee om haar te vragen om ronde miss 2019 te worden. Hij zag uitstraling, niet bang zijn en leuk voor de dag komen bij Laura.  Via facebook plaatste Max vervolgens zijn vraag welke door Laura gehonoreerd werd. Laura vond het wel spannend en had eigenlijk de vraag niet verwacht. Ze was verrast en vond het een eer om ronde miss te mogen worden en is in deze mening bijgestaan door haar ouders. Ook zij verheugt zich op de Pijl van Heerlerheide ondanks het gegeven dat zij geen binding heeft met de wielersport, dit in tegenstelling tot haar moeder die enthousiast wielerliefhebster is. Kortom, de Pijl van Heerlerheide zondag 21 juli mag weer rekenen op twee leuk overkomende rondenmissen die deze wielerkoers een vrouwelijk wielercachet meegeven. Overigens is de officiële te dragen outfit van de 2 ronde missen 2019 op de wedstrijddag zelf gesponsord door Dress 2 Impress Heerlerheide.

Foto’s:  © Callie Steijaert

Geef een reactie