Wildpark Gangelt drie km achter Brunssum viert dit jaar met een ludieke actie haar 50 jarig bestaansfeest. Bezoekers die geboren zijn in 1969 – het geboortejaar dus ook van Wildpark Gangelt krijgt gratis entree.
Het Wildpark Gangelt levert door zijn deelname aan internationale soorten beschermings- en uitwilderings programma’s een actieve bijdrage aan natuurbescherming (Europese nertsen, steenuilen, Europese wilde katten. Doel van het Wildpark is ook om Europese dieren in hun natuurlijke omgeving te laten zien. Door succesvolle fokprogramma`s met bedreigde diersoorten levert het wildpark een actieve bijdrage aan natuurbehoud. Al meer dan 50 oehoes werden gefokt en in de Eifel uitgezet

Wildpark Gangelt is vooral in de vakantietijd een geliefd uitje voor gezinnen en dierenliefhebbers.. Op liefst 50 ha biedt het Wildpark Gangelt jong en oud dan ook fascinerende natuur- en dierenbelevenissen met bruine beren, lynxen, wolven, herten, reeën, wilde zwijnen, wisenten, elanden, gemzen, steenbokken, marmotten, visotters, wasberen, boommarters, wilde katten.


In het licht heuvelachtige bosgebied kun je bij een ontspannende wandeling de inheemse wilde dieren van dichtbij beleven. Een bijzondere attractie is het roofvogelstation met de regelmatige vliegdemonstraties met arenden, wouwen, buizerds en valken. In het bijenhuis vertellen inheemse bijenhouders veel wetenswaardigs over de vlijtige insecten.


In de afgelopen jaren werd de structuur van het wildpark zodanig veranderd, dat er bij de kijkpunten geen hekken meer zijn die het directe zicht op de dieren belemmeren, waardoor de belevingswaarde aanzienlijk wordt verhoogd. Voor de kinderen is er verder een afwisselende speeltuin, met klimtoren, kabelbaan en ook speeltoestellen voor de hele kleintjes, die tal van mogelijkheden om te ravotten en stoeien.
De entree bedraag 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot 15 jaar.

Foto´s Torena Publiciteit

 

Geef een reactie