Gezelligheid troef afgelopen zondag in Heerlerheide Corneliusmarkt

 Open Podium en koopzondag gewilde trekpleisters
Het was afgelopen zondag 14 juli, in tegenstelling tot enige tijd geleden, niet het meest fraaie zomerweer waarop gehoopt was. Bewolking overheerste, vooral ’s morgens, immers een groot deel van deze tweede juli zondag.

Toch waren genoemde weersomstandigheden geen enkele beletsel om toch naar Heerlerheide-centrum e.o. te gaan. Daar was immers volop gezellig vertier te beleven. In de straten rondom genoemd centrum werd namelijk, jawel hoor al voor de 20e maal de meer als bekende Corneliusmarkt gehouden. Een wat voor een marktomvang? Welnu, maar liefst rond 200 kramen stonden opgesteld met een grote variatie aan grote en kleine marktspullen, waarbij kwaliteit en prijsvoordeel hoog in het vaandel stond.

De vele bezoekers konden, behalve alleen flaneren langs de kramen, dan ook ruimschoots hun hartje ophalen aan de te verkrijgen spullen, waar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt werd. Kortom, de Corneliusmarkt verdiende dan ook de kwaliteitsfactor met een dik verdiende pluim aan het adres van de organisatie welke op haar beurt prima werd bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers.

Maar er was nog meer te doen op deze juli zondag. Hiertoe mag zeker niet vergeten worden de aandacht die de organisatie toebedacht had jonge kinderen. Zij konden zich geweldig vermaken op een aantal opgestelde (speel)-attributen. Het was dan ook een leuk gezicht om de kinderen bezig te zien op diverse toestellen en hierbij tevreden gadegeslagen door ouders/opvoeders. Duidelijk kwam dan ook de veel gebezigde slogan: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” hierbij boven drijven. Prachtig toch.
Maar positieve aandacht moet ook geschonken worden aan de ondernemers die op deze zondag hun zaak, in het kader van deze Corneliusmarkt 2019, open hadden gesteld voor de bezoekers, c.q. consumenten. Toch een prima aanvulling in de promotie voor Heerlerheide en dat is toch van groot belang voor Ghen Heij waar het goed toeven is. Een oprecht dankjewel richting ondernemers is dan ook zeker op zijn plaats.

Maar Heerlerheide (lees eigenlijk organisatie) zou Heerlerheide niet zijn als er geen entertainment geboden zou worden. Het zou immers een tekortkoming zijn. Maar daar zorgde de organisatie dan ook ruimschoots voor. Hoe heette het eertijds bij de ontwikkeling van het nieuwe centrum ook weer? Voor hen die dit zich niet meer kunnen voorstellen zal dit media als herinnering even uit de doeken doen. Het betrof toen namelijk de gebezigde uitspraak: “Heerlerheide pakt uit”. Welnu, de organisatie van Corneliusmarkt 2019 gaven hier dan ook duidelijk gestalte aan.
Op het Corneliusplein vond het entertainmentgebeuren dan ook ruimschoots plaats. Dit middels een Open Podium met diverse optredens van (lokale)- muzikale “artiesten”. Dit uiteraard tot tevredenheid van de bezoekers die duidelijk tevreden waren. Maar ook andere gezellig entertainment werd in grote mate ook ingevuld door de geweldige muzikale formatie “Tiroler Ohne Berge” (TOB). De aanduiding geweldig is dan ook terecht te noemen, niet alleen omdat zij hun roots hier in eigen omgeving hebben, maar vooral door muzikale kwaliteit die zij voortbrengen. Een grote garantie voor stemming en beste gezelligheid. Deze ingrediënten brachten zij dan ook afgelopen zondag in Heerlerheide te berde. Wat een onderhoudende muzikale formatie met hun veelal Tiroler songs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasse, want als men de ogen dicht zou houden dan zou de mening kunnen bestaan dat niet het Corneliusplein de optreedlocatie zou zijn, maar dat dit ergens in Tirol (Oostenrijk) zou zijn. De amusementswaarde van TOB was op het Corneliusplein dan ook van hoog gehalte en dat werd dan ook heel gewaardeerd door de vele aanwezigen die genoten van op en top (muzikale)-gezelligheid. Kortom een groot chapeau voor de organisatie, c.q. Winkelcentrum Heerlerheide en ook bijgestaan door Stichting Wijkbeheer Carisven, voor deze goed verlopen en geslaagde zondag en daarmede rechtdoende aan de doelstelling zoals zij dit ook voor 2019 voor ogen hadden.
Fotoreportage: Callie Steijaert

Geef een reactie