Feestelijke aftrap van het Theaterseizoen 2019-2020

Als start van het theaterseizoen 2019/2020 organiseert Theater Landgraaf jaarlijks een feestelijke bUITenMARKT, waar diverse artiesten een voorproefje geven van hun komend optreden in het theater.

De presentatie is in handen van …?

De deuren van het theater staan vandaag letterlijk en figuurlijk voor u open. Het programma zal, naast het sfeervolle binnenpodium van Theater Landgraaf, ook plaatsvinden op het buitenpodium.
Vanaf de terrasjes kunt u, onder het genot van een drankje, luisteren naar en meeswingen op de aanstekelijke live-muziek.

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘De Aftrap’, dat symbool staat voor 
de aftrap van een nieuw theaterseizoen.
Dat moet gevierd worden.

Wat kunt u zondag 1 september verwachten?
Straattheater door Barto Comic Acrobat, een komische en excentrieke figuur die zijn publiek weet te verleiden met zijn technische stunts en zijn grappige presentatie ervan.
Onder meer diverse muziekbands, waaronder de band Yesterday, Ernest en Jop Peters & band en Sjeng, Sjer en de Sjele en het duo We Two. Verder zijn ook Raymond Clement, Ivo Rosbeek, Roger Lataster en Paul Logister van de partij.
Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven. Poppentheater Koekla speelt 2 keer de mini-voorstelling ‘Molletje Bim’ voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wie dit jaar ook weer zijn opwachting maakt is de legendarische Barto. (zie foto)

Barto

Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven. Poppentheater Koekla speelt 
2 keer de mini-voorstelling ‘Molletje Bim’ voor kinderen vanaf 3 jaar.
• Eerste voorstelling: 13.30 uur
• Tweede voorstelling: 15.30 uur
• Duur voorstelling: ongeveer 25 minuten

Programma:
Het volledige programma met de aanvangstijden van ieder optreden zal op zondag 1 september verkrijgbaar zijn bij de informatiestand, alwaar ook kaartjes te bestellen zijn voor het nieuwe seizoen.

Het volledige programma

13.00 BU Opening door B&W gemeente Landgraaf
13.30 BU Duo We Two
13.30 BI. Poppentheater Koelka – Molletje Bim
14.15 BU Straattheater door Barto
15.15 BU Sjeng, Sjer en De Sjele
15.30 BI. Poppentheater Koekla – Molletje Bim
16.15 BU Ernest en Jop Peters & Band
16.15 BI. Theater techniek – lichtshow
17.00 BI. Raymond Clement, Roger Lataster, Ivo Rosbeek en Paul Logister
17.45 BI. Theater techniek – lichtshow
18.00 BU Band Yesterday

We Two: Rocco & Arturo (Popmuziek, met name Italiaanse muziek)

Het duo achter We Two is Arturo Bellini en Rocco di Turi. We Two is een Belgische formatie ontstaan uit de in de jaren 90’s immens populaire band Unity. Sinds 1993 heeft We Two reeds duizenden optredens achter de rug. In 2019 zelfs 40 jaar onafscheidelijk! Een enorm op elkaar ingespeeld duo dus.

Met een unieke sound en een onbeperkt repertoire staat We Two garant voor succes. Zowel in België, Nederland als in Italië. Een betere graadmeter bestaat er niet!

We Two beschikt over een enorm repertoire, waardoor ze iedere situatie aankunnen.
Van meest modern tot goud van oud.

Daarnaast is We Two gespecialiseerd in Italiaanse muziek, omdat daar hun roots liggen.
 Nummers van oa Zucchero, Eros Ramazotti, liggen hen als geen ander.

Poppentheater Koekla speelt ‘Molletje Bim’

Koekla

In deze opnieuw verrukkelijke voorstelling van Theater Koekla worden de avonturen van Molletje Bim uitgebeeld.

Molletje Bim is een slim en opgewekt dier. Hij woont in een bloemrijke tuin, onder de grond. Op een dag komt er een babyvogeltje aan gefladderd. Het is zijn moeder kwijt! Een gemene kat vangt het vogeltje. Molletje bevrijdt hem, precies op tijd. Molletje Bim ontfermt zich over het jonge dier. Zullen ze de moeder van vogeltje kunnen vinden?

Een luchtige, vrolijke en muzikale voorstelling van een half uurtje geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Theater Koekla staat bekend om haar beeldschone sprookjes met mooie poppen, verrassende decors en prachtige muziek.

Straattheater door Barto (Comic Acrobat)

Barto is een komische en excentrieke figuur die zijn publiek weet te verleiden met zijn technische stunts en zijn grappige presentatie ervan.
Een kleurrijk geheel waar lichaams-contorsies, jongleren, koorddansen en clowning in elkaar verstrengeld liggen, alles ingekleurd met een gekke tint.

Barto studeerde bewegingstheater bij J. Lecoq in Parijs en kaapte prijzen weg op grote internationale festivals.
Hij presenteerde zijn act in alle werelddelen en in 8 verschillende talen. Barto werkt in en voor theaters, circus, gala’s, straattheater en kwam meer dan eens op tv. Een niet te missen originele en visuele one-man act voor alle leeftijden.

Sjeng, Sjer en de Sjele ( (country, texmex, folk en rock & roll en… veel humor)

cropped-sjeng-sjer-en-de-sjele1

“Tjonge tjonge wat was het een super avond gisteren en wat zijn jullie goed!!! Het was werkelijk te gek! Wat een succes hadden jullie! Een groot dankjewel aan jullie drieën voor de fantastische muziek en jullie humor!”
(Recensie Theater Landgraaf 12 april 2019)

Tijdens het Café Chantant op 12 april 2019 in Theater Landgraaf traden Sjeng, Sjer & de Sjele op. Zij zorgden voor een ware feeststemming! Onze bezoekers konden er maar geen genoeg van krijgen. Zij kregen dan ook een staande ovatie!

Om nog meer mensen de gelegenheid te geven om hen te horen en te zien, komen Sjeng, Sjer en de Sjele terug naar Theater Landgraaf.

Sjeng en Sjer, een tweeling die al van kinds af aan graag samen muziek maken. Sjer op de gitaar, Sjeng op de accordeon en samen zingen. Vele uren, liters en kilometers zijn er intussen al in gaan zitten. Gianno (De Sjele) is bassist, gitarist, zanger en entertainer. Met z’n drieën spelen ze een mix van country, texmex, folk en rock&roll. Gegarandeerd een gezellige avond!

Ernest, Jop Peters en band (Popmuziek, Rock, Blues)

Ernest en Jop Peters en band 2

Ernest Peters staat samen met zijn band garant voor een avond waarin rock, blues en pop met elkaar verweven worden. Hij speelde met Flabby Chin in 2010 op de eerste editie van Park City Live en ook in 2018 mocht hij op dit festival aantreden. Tevens speelde hij in het verleden op Booch-festival, alsmede tijdens Holy Moly in 2017. Bijgestaan door een voltallige band, met onder andere zijn zoon Jop Peters op gitaar, brengt hij zowel eigen werk als covers ten gehore, waarbij de nadruk ligt op harmonieus samenspel, dikke blueslicks en dynamische interactie tussen de verschillende muzikanten. Liefhebbers van bovenstaande genres zullen absoluut aan hun trekken komen op deze bijzondere middag, waarin ongepolijste muzikaliteit hoog in het vaandel staat.

Cabaret door Roger Lataster, Raymond Clement, Ivo Rosbeek en Paul Logister

firma lampo

Roger Lataster, Raymond Clement, Ivo Rosbeek en Paul Logister zijn rasartiesten die hun streektaal koesteren. Ze zijn bekend van onder andere het populaire programma ‘Bijna Kerst’, het collectief Firma Lampo, eindejaar- of nieuwjaarconferences. Ivo Rosbeek en Paul Logister (alter ego: Gilles Proust) zorgen meestal voor de muzikale noot. Wat ze vandaag laten zien? Geen idee. Laat u maar verrassen door deze rasartiesten.

Yesterday (Popmuziek, Rock & Roll en een beetje Blues)

yesterday 2

“Skip” Elbertsen (zang en rhythmgitaar), Cor de la Bije (zang en sologitaar), Roy de Jong (zang en basgitaar) en Joop Stevens (zang en drums) vormen samen de band “YESTERDAY”.

Vier gelouterde muzikanten, afkomstig uit diverse bands uit Midden- en Zuid-Limburg, met een verleden uit de jaren zestig
en zeventig.
Een band die met je teruggaat in de tijd.

Meerstemmige zang, instrumentale nummers, dansbare muziek, rock & roll, een beetje blues en langzame schuivers.
Alles komt voorbij: Shadows, Rolling Stones, CCR, Eric Clapton, Beatles enz.

Oldies worden weer tot nieuw leven gebracht en YESTERDAY staat dan ook garant voor een avond met vaak een “aha-erlebnis” van de herkenbare muziek.

Theater techniek presentaties

Kom kijken naar de lichtshow op muziek gepresenteerd door onze eigen werkgroep techniek.

Cover Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Theater Landgraaf
Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
Postbus 32032, 6370 JA Landgraaf
045 – 531 09 29
(ma. t/m vr. 10-12 uur)
info@theaterlandgraaf.nl
www.jeugdtheaterlandgraaf.nl

 

 

Geef een reactie