De Paarse Pracht wandelingen over de Brunssummerheide

De dagen worden weer korter, het hoogtepunt van de zomer lijkt voorbij, maar de heide staat juist op het punt van ontspringen: de prachtig bloeiende Brunssummerheide. Augustus is altijd  de mooiste tijd van het jaar. De paarse heideplanten staan dan in volle bloei en voor deze paarse zee komen de mensen van heinde een verre naar de heide.

 

Wandelen met de boswachter

De boswachters van Natuurmonumenten verheugen zich dan ook weer op één van de mooiste excursies van het jaar. Op vrijdagavond 16 augustus en zondagmiddag 25 augustus staan zij klaar bij de startlocatie Brunssummerheide, aan de Schaapskooiweg 101 in Heerlen. Als jullie mee willen, zorg dan dat je een ticket hebt gereserveerd, want er kunnen maar een beperkt aantal mensen mee. Op vrijdagavond 16 augustus vertrekken ze om 19.00 uur, op zondagmiddag 25 augustus om 14.00 uur. De kosten voor deze wandeling zijn voor leden van Natuurmonumenten € 5,- en voor niet-leden € 8,-. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Telefonisch reserveren kan uitsluitend via Ledenservice Natuurmonumenten T 035 655 99 11.

 

Wandelen op eigen gelegenheid

Wil je op eigen gelegenheid de paarse pracht op de Brunssummerheide ontdekken? Vanaf de startlocatie aan de Schaapskooiweg staan verschillende wandelingen uitgezet van 4,5 tot 13 kilometer die je over de prachtige heide voeren. Wellicht kom je onderweg nog de vrijwillige boswachters tegen, die speciaal zijn opgeleid voor dit gebied. Ze wijzen je graag de weg en vertellen je de leukste weetjes en houden een oogje in het zeil.

 

 

Foto: Natuurmonumenten Paarse Pracht op de Brunssummerheide

Geef een reactie