Schouw: Brunssummerheide gedeeltelijk afgesloten

In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen besloot de rechtbank Limburg op 5 juni jl. om een schouw op de Brunssummerheide te houden. Om deze schouw, die plaatsvindt op dinsdag 27 augustus a.s., ongestoord te laten verlopen, wordt een deel van de Brunssummerheide afgesloten voor publiek en media. De afsluiting start op maandag 26 augustus om 18.00 uur en duurt tot en met dinsdag 27 augustus ca. 18.00 uur. Daarna wordt de heide weer vrijgegeven.

 

Schouw. Tijdens deze schouw bezoeken de rechters samen met de officieren van justitie, verdachte en zijn raadsman en de familie van Nicky Verstappen onder begeleiding van de politie de voor het onderzoek belangrijkste plaatsen op de Brunssummerheide.

Pro forma zitting.In feite is deze schouw een pro forma zitting van de rechtbank. Een pro forma zitting die niet in een zittingszaal van de rechtbank in Maastricht plaatsvindt, maar op de Brunssummerheide. Bij de eerdere pro forma zittingen in de zaak Nicky Verstappen mocht het publiek en de media aanwezig zijn. Bij deze schouw is dat niet het geval. Het is een zogenaamde besloten zitting om ervoor te zorgen dat de schouw veilig en ordentelijk verloopt. Daarom wordt het gebied rondom de plaatsen die tijdens de schouw bezocht worden op de Brunssummerheide afgesloten.

Noodverordening. Voor de periode van maandag 26 augustus 18.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus 18.00 uur geldt een gemeentelijke noodverordening voor een groot deel van de Brunssummerheide. Een gebied van ca. 2 bij 2 kilometer aan de oostkant van de Brunssummerheide ter hoogte van de Toeristenweg wordt afgesloten. Dit gebied zal zichtbaar afgezet worden. Het gaat om het rood omlijnde gebied op het bijgevoegde kaartje. Personen die zich vanaf maandag 26 augustus 18.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus tot ca. 18.00 uur in rood omcirkelde gebied bevinden, worden door de aanwezige politie aangehouden en uit het gebied gezet. De rest van het blauw omlijnde gebied op het kaartje is in principe gewoon toegankelijk. Hier geldt wel, net als in het rood omlijnde gebied, de noodverordening. Aanwijzingen van politie en handhavers moeten worden opgevolgd en er gelden maatregelen voor het luchtruim. Dit is gesloten om te voorkomen dat er bijv. drones boven het gebied gaan vliegen.

In onderstaande pdf’s vindt u een kopie van de noodverordening en de situatietekening van het gebied waarvoor de verordening geldt.

Geef een reactie