Op zoek naar het ree met de boswachter van Natuurmonumenten

Natuurbeleving als de avond valt Met de boswachter op zoek naar het ree

Soms zien wandelaars op de Brunssummerheide plotseling een bruine schim door de struiken wegspringen. Dan is het één van de reeën die hier hun geheimzinnige leven leiden. Op vrijdagavond 13 en vrijdagavond 27 september geeft de boswachter van Natuurmonumenten liefhebbers de kans om meer te weten te komen over deze prachtige dieren tijdens een avondexcursie. De excursie duurt van 18.00 tot 20.30 uur, vertrekt bij de Startlocatie Brunssummerheide, Schaapskooiweg 101 in Heerlen en is vooral gericht op volwassenen. De kosten voor deze wandeling bedragen voor leden van Natuurmonumenten € 7,– en voor niet-leden € 10,– per persoon. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via www.nm.nl/agenda. Aan het aantal deelnemers is een maximum gesteld, dus wacht niet te lang met aanmelden!

 

Reeën op de Brunssummerheide. Veel mensen hebben wel eens reeën gezien, maar niet iedereen weet dat ze ook op de Brunssummerheide leven. Het zijn heel schuwe dieren die in de herfst en winter vooral ’s nachts actief zijn. Als een ree ergens van schrikt en niet de bron herkent, zal hij blaffen om andere reeën te waarschuwen. Dan zie je een groepje reeën door de struiken wegrennen. Maar schrikt een ree en herkent het wel het gevaar, dan zal het zo geruisloos mogelijk verdwijnen. Onze boswachters weten waar de reeën zich ophouden en een wandeling met de boswachter maakt de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren dan ook extra groot.

Schutkle(u)ren. Voor deze excursies geldt: trek donkere, niet ritselende kleding aan en stevige schoenen. Een verrekijker kan een ontmoeting nog indrukwekkender maken, dus zeker meenemen als dat kan. En denk er aan om je vooraf aan te melden!

Natuurmonumenten Zuid Limburg

Schaapskooiweg 101 | 6414 EL Heerlen |

Aanmelden kan alleen via www.natuurmonumenten.nl/agenda of via de Ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 11

Ree op de Brunssummerheide Foto Natuurmonumenten

Geef een reactie