Stadsschutterij Heerlen -vrijdag, zaterdag en zondag- gastheer van schuttersfeest nabij sportcomplex ‘De Kaldeborn’

 

 

Nabij sportcomplex ‘De Kaldeborn’ (Molenberg) is het vrijdag, zaterdag en zondag aanstaande feest. Een echt Limburgs schuttersfeest. Stadsschutterij Heerlen, Sint Sebastianus, pakt uit met een fraai feestprogramma aan de rand van de wijken Molenberg en Heerlerbaan nagenoeg grenzend aan Schaesberg. Een ideaal centraal gelegen plek om ‘op z’n Limburgs’ te feesten en gezellig samen te komen. Prima gekozen nabij het schutterslokaal van de stadsschutterij.

Aanstaande vrijdagavond staat het muziekprogramma -met live muziek van Lijn7- geprogrammeerd terwijl daags nadien ‘kienen’ de klok slaat. Kenners laten weten dat zeker ook op zondag een hoogtepunt volgt: het traditioneel Limburgs schuttersfeest.

Als vanaf zondag aanstaande, rond 12 uur, het programma (op)start trekt rond 14.15 uur een kleurrijke optocht -met enkele tientallen schutterijen- vanaf het feestterrein door de aangrenzende woonwijk. Nadien staan diverse traditionele schuttersactiviteiten op het programma en volgt (natuurlijk) ook het schieten op ‘de bolkes’.

Bezoek voor meer informatie: www.stadsschutterij-heerlen.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie