Oeganda en thuisfavorieten boven in Corneliushuis Heerlerheide

 

 

 

Het Corneliushuis in Heerlerheide transformeerde zaterdagavond in een dampende vechttempel en  swingende dansclub tijdens het door Olympia ’75 georganiseerde boksgala True Champions.

 

 

 

Reeds bij zijn opkomst solliciteert Nassar Bukenya naar de publiekprijs. Getooid met een grote gekleurde Sombrerohoed en veel show schrijdt hij naar de ring. Zijn fanschare uit Oeganda gaat compleet uit de bol. Billen rillen, stembanden trillen en de vlag van Oeganda wordt uitbundig geshowd.

In de ring trekt de 28 jarige bokser die in Heerlen zijn derde profpartij bokst de show naadloos door. Zijn Duitse tegenstander Martin Houben uit Ubach Palenberg blijft cool. Hoewel ‘Nassi’ Bukenya met een heus leeuwenhart vecht, verliest hij objectief gezien vier van de zes ronden. De jury ziet het tot verbijstering van bokskenners anders en roept hem tot winnaar uit. Het verhoogt nog eens de feeststemming op de loeigezellige avond.

Karlo Tabaghua Zwerden – Xavier Kohlen Olympia 75

Vanuit Limburg perspectief wordt de show zoals zo vaak gestolen door de nationale topboksers Xavier Köhlen uit Sittard-Geleen en Ricardo Snijders, die in de straat van het Corneliushuis is opgegroeid. De thuisfavorieten geven beide hun tegenstanders in de tweede ronde een enkeltje naar het canvas. KO en match over. De boksliefhebbers in de uitpuilende zaal in Heerlerheide gaan uit hun dak. Wat een show en demonstratie van kunnen.

Ricardo Snijders Olympia 75

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie