Goed nieuws: bekende olifant Buba is ook weer met jubilerende circusfamilie Freiwald in Heksenberg-Heerlen

 

Zoals bekend was in juli jl. circusfamilie Freiwald met de productie Jumping World aanwezig op het open terrein gelegen aan de Unolaan/Vrijherenberg/Heerenweg grenzende aan de Maria Christinawijk Heksenberg. Helaas werkte toen het weer tegen (hittegolf en hevige buiten) zorgde ervoor dat de 15 springkussens slechts een paar dagen geopend konden zijn. Balen alom voor bezoekers/kinderen/ familie Freiwald en de winnaars van de vrijkaartenactie.

 

Juist deze tegenvaller sterkte de familie Freiwald, van oudsher een circusfamilie in hart en nieren, in het gegeven dat zij de toen geleden schade zouden inhalen. Welnu, het gegeven werd omgezet in de daad, want sinds afgelopen donderdag 19 september (première) zijn zij weer terug op de Unolaan. Dit keer niet alleen met de springkussens (productie Jumping World), maar ook met hun officiële circus en, jawel hoor, op één terrein. Geweldig toch en bovendien is het nu ook tien jaar geleden dat voor de familie Freiwald een droom werkelijkheid werd om met een eigen circus door Nederland op reis te kunnen gaan. Dientengevolge presenteren zij ieder jaar een geheel vernieuwde show, met dit jaar als thema, hoe kan het ook anders: Celebrations. Met hun dieren, moderne belichting en vlotte muziek presenteren zij klassiek circus in een modern jasje.

Behalve de opvoeringen van haar voorstellingen geniet circus Freiwald een meer als opzienbarende reputatie welke in 2015 lokaal, nationaal en zelfs internationaal veel stof deed opwaaien. Het betrof dientengevolge het verbod, op voorstel van toenmalige staatssecretaris Sharon Dijksma, dat leeuwen, tijgers en olifanten niet meer mogen optreden in het circus. Voor familiecircus Freiwald een hard gelag, want zij beschikte immers over de Afrikaanse olifant die luisterde naar de naam: Buba. Ruim 35 jaar vermaakte Buba de circusbezoekers, en waaronder het leeuwendeel werd ingenomen door kinderen. Buba was, ook in een begrip en kijkattractie in Stadsdeel Heerlerheide. Boosheid overheerste dan ook het besluit bij de vele bezoekers die naar Buba kwamen kijken.

Nu circus Freiwald van 19 t/m 29 september weer in Stadsdeel Heerlerheide is, hopen velen (zeker kinderen) uit Stadsdeel Heerlerheide en aanverwante de regio, Buba te kunnen bewonderen ook al mag ze niet meer optreden. Heksenberger Max Pool, zeer vertrouwd met circus Freiwald, gaf eerder aan dat Buba wel zou meekomen. Om het zeker te weten zocht schrijver dezer, voorafgaande aan de komst van circus Freiwald, telefonisch contact met Freiwald. Via woordvoerster/PR en vriendin Sammy van circus Freiwald werd aangegeven dat Buba nog steeds meereist met het circus. Dit ook gezien de ontheffing (tot 2020) die aan het circus voor Buba is afgegeven. Dus is inderdaad Buba nu ook aanwezig op de Unolaan. Goed nieuws toch. Alleen mag Buba, evenals verleden jaar, niet aangeraakt of gevoerd worden. Buba zal dus van afstand bewonderd mogen worden. Maar gezien de grote populariteit die deze olifant geniet bij kinderen en ouderen zeker geen probleem. Zij zullen Buba dan ook zeker niet aanraken/voeren waardoor circus Freiwald in de problemen zou kunnen komen. Het is toch al prachtig dat Buba aanwezig is.Voor openingstijden en shows kijk op www.circusfreiwald.nl

Foto Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie