Eerste drie punter voor KCC’13 tegen Rkvv Geertruidse Boys

Op het sportpark in Meezenbroek , stond de wedstrijd op het programma kcc’13 tegen Geertruidseboys in de 5de klasse A. Geertruidseboys onder leiding van trainer Marcel Canisius waren de mannen van Geertruid afgereisd naar sportpark Meezenbroek om het daar op te gaan nemen tegen kcc’13.

Kcc’13 nam meteen het initiatief en drukte vanaf minuut  een ! de stempel op de wedstrijd , en drong de ploeg uit  sint geertruid terug . Kcc’13 wilde maar een ding en dat waren de 3 punten  op sportpark Meezenbroek houden.

Diverse keren waren Wesley Puts en Dennis Verdonkschot een plaag voor de verdediging van geertruitseboys. Kanssen waren er genoeg voor de ploeg van Henk Stawenga in de beginfase , maar die werden niet verzilverd. In de 12 de minuut was het dan eindelijk wel raak voor de paars/witte Sandro Treep zorgde voor de assist op de sterk spelende Wesley Puts deze opende op zijn beurt de score en bracht de stand van 1-0 op het scorebord . Je zou denken dat de score werd opgevoerd . kans op kans creëerde de mannen uit Meezenbroek maar ze verzuimde om verder uit te lopen op de mannen uit Geertruid . Geertruidse boys bleef werken en bleef erin geloven !

De goed spelende Ali Muridi  Begon het op de heupen te krijgen en was keer op keer een gevaar voor de defensie van kcc’13 . In de 46 ste minuut kreeg kcc’13 de deksel op de neus Ali Muridi van Geertruidse boys trok de stand gelijk op slag van rust. Beide ploegen konden naar de thee met de tussenstand van 1-1.

Na de thee bleef kcc’13 slordig spelen veel balverlies en keer op keer de verkeerde keuze die ze namen. Geertruidseboys profiteerde hier met veel genoegen van.

Al snel herpakte kcc’13 zich Wouter Mannes onderschepte de bal en stuurde de hard werkende Desley Krewinkel op avontuur , deze verzorgde de assist op de geslepen Wesley Puts die op zijn beurt dat buiten kansje niet liet ontnemen. Hij bracht de stand-in de 54ste minuut  terug op 2-1 in het voordeel voor de mannen uit Meezenbroek . Kansen waren er weer in overvloed voor de paars/witten maar net als in de eerste helft beloonde de mannen uit Meezenbroek zich niet.

In 60 ste minuut werd er gewisseld wesley Puts verliet het veld en Daniel Feenstra kwam erin . Een jong maar strijdbaar Geertruidseboys gaf zich niet gewonnen ,en stuurde keer op keer de goed spelende Ali Muridi op avontuur ,rand zestien werd hij gestopt door de middenvelders van kcc’13 ,de scheidsrechter gaf een vrije trap aan Geertruidseboys in de 75 ste minuut ,Nigel Otten de goalie van kcc’13 keerde de bal ,maar door onoplettendheid van de verdedigers van Kcc’13 kon Alli Muridi de 2-2 aantekenen . De ploeg uit Meezenbroek toonde veerkracht en bleef opzoek naar het winnende doelpunt .

De trainer van Kcc’13 ging in de wissel in de 75 ste minuut er kwam  vers bloed in het team ,Rodney lopatka en Benjamin Feenstra verlieten het veld en Jesse mingelers en Bjorn Bemelen kwamen in het team. Hij schoof in de posities en zetten de formatie anders  neer. En dat pakte goed uit keer op keer bestookte de paars/witte het doel van Geertruidseboys . En in de 85ste minuut werden de mannen beloond ,Daniel Feenstra ging nu op avontuur en op snelheid leverde hij de assist af op de alerte Levi Mingelers die de 3-2 aantekende  voor kcc’13 .Dit was ook de eindstand ,en de mannen uit Meezenbroek pakte de volle winst. En de 3 punten bleven in Heerlen .

Trainer Henk Stawenga van kcc’13  was blij met de 3 punten , maar was niet helemaal te vrede.

We begonnen goed aan de wedstrijd , in mijn wedstrijdbespreking had ik aangeven wat ik van mijn ploeg verwachtte , de eerste 20 minuten waren we heer en meester en speelden we prima , zoals afgesproken daarna brak een fase aan waar we gewoon te slordig waren en onze taken niet fatsoenlijk uitvoerde , we waren slap in de duels en hadden te veel balverlies.

Dan krijg je net voor rust de gelijkmaker dat is frustrerend terwijl je de wedstrijd al in het slot had kunnen gooien , zoveel kanssen creëerde we. Uiteindelijk kom je weer op voorsprong 2-1 Maar door een standaard situatie en door niet alert te zijn krijg je de 2-2 binnen . Uiteindelijk zet ik het om in het team en breng ik verse krachten in ,en trek je de wedstrijd in de eindfase naar je toe en pak je gezien de wedstrijd terecht de 3 punten,daar ben ik blij mee! Maar er zijn nog genoeg punten waar we aan moeten werken en als dat er uit is !dan heb ik een prima ploeg , een ploeg die voor elkaar door het vuur gaat en bij wissels niet zwakker word. Uiteindelijk hebben ze zondag als ploeg gefungeerd en veerkracht getoond daar mag ik ze voor complimenteren .