Een historische wedstrijd gistermorgen op sportpark Strijthagen. Voor het eerst in de historie speelden de vrouwen van Schaesberg hun wedstrijd in de 2e klasse.

 

Een thuiswedstrijd tegen Rksv Nuenen vrouwen 2.  En het werd een prachtige wedstrijd tussen twee goed spelende ploegen. Die uiteindelijk beslist werd door twee standaardsituaties.

In de eerste 15 minuten hadden de vrouwen van Schaesberg het moeilijk tegen een goed en met veel beweging spelende groen witten formatie.  Schaesberg zocht nog naar de juiste afstemming tegenover het spel van de tegenstander. En moest verdedigend vol aan de bak.  Na deze fase kreeg Schaesberg meer grip op de tegenstander en de wedstrijd. Maar net nadat men meer grip kreeg viel ook het eerste doelpunt. Een onnodige overtreding aan onze linkerkant,  aan de rand van het veld leverde een vrije trap op.  De specialiste van Nuenen stond achter de bal en krulde de bal ver en hoog in het Schaesbergse doel 0-1.  Een tegenvaller. Maar Schaesberg ging door met waar het mee begonnen was en speelde steeds beter.  Er werd nu van beide kanten goed voetbal gespeeld en Nuenen kon steeds minder de vrije man of ruimtes vinden en verloor daardoor steeds vaker het geduld in de opbouw.  Schaesberg zette wat eerder en compacter druk en zat zo steeds beter in de wedstrijd.  Een diepte pass op Kim werd door haar prima aangenomen en nadat ze een tegenstander had uitgespeeld werd ze gevloerd op de rand van het 16m gebied. vrije trap.

Lois Crijns liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot beheerst raak 1-1.  Na deze gelijkmaker liet Schaesberg zien hoe goed het kan voetballen ook onder zware druk van een goede tegenstander.  Dit leverde een aantal goede mogelijkheden op. Zonder resultaat.

Na rust bleef het spel op het neer gaan zonder dat er aan beide kanten grote  kansen ontstonden. De beide ploegen hadden hun verdedigende zaakjes prima voor elkaar waarddoor het lastig was voor beide ploegen om tot kansen te komen.

Schaesberg speelde nu veel beter en rustiger en liet bij vlagen nu ook Nuenen achter de bal aanlopen. Maar kansen kwamen er niet meer. Nuenen was met haar hoekschoppen nog het gevaarlijkst. En zo eindigde de debuut wedstrijd van de vrouwen in een terechte 1-1  uitslag na een mooie wedstrijd.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie