FEESTELIJKE ONTHULLING MIJNLAMP IN TERWINSELEN 

 

 

Zondag 29 september om 15.00 wordt op de hoek van het Vredeshofje in de Kerkraadse wijk Terwinselen een bijzonder mijnmonument onthuld door initiatiefnemer Jan Jager en Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade. Het betreft een fraaie Mijnlamp gemaakt door edelsmid Jack Klaessen uit Heel.  De Mijnlamp die op het reguliere elektriciteitsnet is aangesloten en zondagavond voor het eerst haar licht gaat stralen op D’r Sjtaat zoals Terwinselen in de Kerkraadse volksmond wordt  geduid, is een blijvende herinnering aan de Staatsmijn Wilhelmina en de mijnwerkers die in deze mijn gewerkt hebben. De feestelijke onthulling zondag wordt op bijzondere manier muzikaal opgeluisterd door oud-mijnwerkers.

Archieffoto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie