Vulkaan van onvrede komt tot uitbarsting bij Roda JC

 

 

Woedende Roda-fans hebben gisteravond beoogd Roda JC clubeigenaar Garcia De La Vega voor eens en altijd uit het Parkstad Limburg Stadion verdreven. In de rust van het duel tegen De Graafschap (1-1) werd De La Vega door fans verbaal bedreigd en van de tribune naar de uitgang verdreven. “Maak die deur open.” D’r uit met die man!”schreeuwden boze fans. De zichtbaar verbouwereerde De La Vega zocht tevergeefs steun bij politie en suppoosten en zakte angstig tegen een muur. Om even later door een cordon van politie buiten het stadion met opgeheven hoofd naar een gereedstaande politieauto te stappen. Roda-hardcore fans scandeerden daarbij ‘Puta Vega’, ‘Puta Vega’ en uiteindelijk toen de politieauto met daarin de beoogde clubeigenaar wegreed een hatelijk ‘Adie wah Jong’ uit te schreeuwen.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat een groepje van zo’n 15 supporters tijdens de rust van de wedstrijd, in gesprek zou gaan met de in opspraak geraakte beoogd clubeigenaar.

Op de derde verdieping van de hoofdtribune, waar die bestuurskamer ligt, doken niet vijftien, maar een veelvoud van dat aantal aan opstandelingen op, die kennelijk zonder grote moeite de oversteek naar die tribune hadden weten te maken. De La Vega had zichtbaar geen trek in in confrontatie waarna de bom barstte en hij ondanks de aanwezigheid van politie en stewards drie verdiepingen later op straat werd gezet. Voor zijn veiligheid werd de Mexicaan die ondanks alle beloftes tot dusver nog geen euro in Roda JC heeft gestoken naar het politiebureau in Kerkrade vervoerd. Daarmee is de chaos in  Kerkrade compleet.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie