KCC’13 Verliest van zichzelf Op sportpark ‘De Sleutel’ in Bemelen

De wedstrijd FC Bemelen tegen KCC’13 op het programma in de 5e klasse A. Beide ploegen hadden niet stilgezeten op de transfer markt dus aan kwaliteit geen gebrek. Het zou een waar spektakel moeten worden. Arbiter Van Drongelen floot om klokslag half 3 voor aanvang van de wedstrijd. Fc Bemelen begon gretig aan de wedstrijd en zette KCC meteen onder druk. KCC was zoekende en kon in de beginfase geen grip krijgen op het spel van Fc Bemelen.

In de vijfde minuut werd een aanval van de rechterkant van Bemelen direct beloond, een zwak verdedigend KCC die de poorten wagenwijd openzette voor de spits van Bemelen, die op zijn beurt vanaf rechts het zestienmeter gebied in kon lopen en gevaarlijk kon worden. Maar de spits werd hard aangepakt en ging heel slim over de knie van de verdediger van KCC. Arbiter Van Drongelen gaf een terechte penalty in de vijfde minuut. De goalie van KCC, Nygel Otten stopte de penalty en had de bal klemvast. KCC kroop door het oog van de naald en kwamen niet op achterstand te staan.

De ploeg van trainer Umit Akel bleef aandringen maar KCC herpakte zich en was wakker geschud na de penalty. Trainer Henk Stawenga van KCC riep bij een blessure behandeling zijn middenvelders bij elkaar en gaf aan wat hij van hun wilde zien. Het spel werd hervat en KCC kwam meer in de wedstrijd, nu golfde het spel op en neer. De duels werden van beide kanten feller. Bij een aanval van de mannen uit Meezenbroek werd door de verdediger van Bemelen de bal vastgepakt met de handen in de zestien, dit was een overduidelijke penalty maar werd niet gegeven. Bemelen kwam met de schrik vrij. In de 39e minuut werd de bal diep gespeelt door Bemelen waardoor de speler de achterlijn haalde.

Deze bal zou normaliter over de achterlijn gaan, maar de centrale verdediger van KCC besloot toch een sliding in te zetten waardoor de scheidsrechter besloot dat het een penalty was. Hier kwam veel protest uit bij de spelers van KCC waardoor hij met kaarten begon te strooien. Dit terwijl KCC een penalty werd onthouden een paar minuten eerder. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en KCC ging met een 1-0 achterstand de rust in. Na de rust waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. KCC bleef op zoek naar de gelijkmaker en had nu Bemelen meer onder controle, deze daarentegen kwamen niet meer echt in hun spel. KCC zat feller in de duels waardoor Bemelen het voordeel van de scheidsrechter kreeg.

De grensrechter daarentegen werd volkomen genegeerd. Beslissingen in het veld leken telkens weer in het voordeel voor Bemelen. In de 65e minuut ging Bemelen in de aanval maar Jesse Mingelers onderschepte de bal, de spits van Bemelen kwam met een gestrekt been in maar hier kreeg hij slechts maar geel voor. Hierdoor kwam weer reactie van de ploeg van KCC en de aanvoerder Rodney Lopatka kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Hierdoor kwamen de mannen uit Meezenbroek met 10 man te staan. Je zou zeggen dat Bemelen hier van de situatie zou profiteren maar KCC werd sterker met 10 man dan met 11. Ze drukten de verdediging van Bemelen constant terug op de zestien.

De laatste tien minuten besloot Henk Stawenga achter 1 op 1 te gaan spelen, dit om nog meer druk vooruit te krijgen om zo de 1-1 te forceren. Ze kwamen dichtbij maar hij viel helaas niet. In de 90e minuut profiteerde Bemelen van de 1 op 1 situatie en scoorde de 2-0. De 3 punten bleven in Bemelen.