Na de teleurstellende 3-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen VV Schimmert mocht UOW ’02 gistermiddag op bezoek bij SV Hulsberg. Een uitwedstrijd, die eigenlijk een thuiswedstrijd was en die gezien de 4-0 overwinning van Hulsberg in het afgelopen weekend zeker geen gemakkelijke zou worden.

UOW ’02 begon voortvarend aan de wedstrijd. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Kok ging het team vol op de aanval. De UOW ’02 spelers waren duidelijk gebrand op een goed resultaat tegen het sterke Hulsberg. Deze aanvalsstorm resulteerde in een aantal kleine kansjes voor het doel van Hulsberg.

Dan toch het eerste doelpunt. Een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel werd door Michel Briels panklaar op het hoofd van Patrick Maenen gedeponeerd en die kopte de bal lekker in het doel: 0-1. UOW ’02 bleef aandringen en het wist via Tom Dautzenberg, na een goeie steekpas van Stijn van Rhenen, de 0-2 te scoren. Na die eerste 20 minuten kwam Hulsberg wat meer in de wedsstrijd en werd iets sterker. Na een dik half uur kreeg Hulsberg een vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter. De bal werd strak voorgezet en werd door Dion Branje achter UOW ’02 doelman Sandro Aruvaino gekopt 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust leek Hulsberg snel de gelijkmaker te willen scoren, maar stuitte meermaals op de uitstekende UOW ’02 keeper Sandro Aruvaino. UOW ’02 loerde iets meer op de counter, terwijl Hulsberg wederom meer balbezit had. In de 70e minuut wist UOW ’02 wederom te scoren. Tom Dautzenberg rondde een snelle counter koelbloedig af: 1-3.

Beide teams raakten hierna nog een keer de paal, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Leuk te vermelden is dat de pas 16-jarige Thijs Middeldorp in de 88e minuut zijn debuut in de hoofdmacht van UOW ’02 maakte.

Het bleef dus 3-1 en dat is een erg welkome overwinning voor UOW’02!!!

UOW ’02 kan zich nu gaan opmaken voor haar eerste thuiswedstrijd op Park ter Waerden a.s. zondag 6 oktober tegen FC Kerkrade West, dat de competitie met 2 overwinningen goed gestart is.

Tekst: UOW ‘02 en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno