Burendag zaterdag 12 oktober Tijd: 12.00 – 15.30 uur Locatie: Wijkcentrum Heksenberg / Pronsebroek

 

Burendag “Kennismaking met Buurtsteun” Aanleiding Buurtsteun heeft begin 2019 een start gemaakt met een wekelijks open inloop moment in wijkcentrum Heksenberg / Pronsebroek. Met buurtsteun proberen we mensen met elkaar in contact te brengen zodat men elkaar leert kennen en ook meer bereid is elkaar te helpen. Om buurtsteun meer bekendheid te geven in de wijk en onder bewoners wordt er een kennismakingsactiviteit vanuit de kerngroep van Buurtsteun georganiseerd.

De activiteit heeft als doel om de bekendheid van buurtsteun te vergroten en bewoners met elkaar in contact brengen zodat men elkaar leert kennen en ook meer bereid is elkaar te helpen. Voor het wijkcentrum zal een plek worden gecreëerd, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai. Er zullen een aantal bewoners gevraagd worden of zij iets willen maken voor die middag, dit kan zijn dat ze soep bereiden of iets bakken. Om ervoor te zorgen dat bewoners elkaar leren kennen zullen er op tafel kletspotten staan.

Dit is een pot gevuld met kaartjes waar vragen op staan om op een leuke manier kennis met elkaar te maken en elkaar interesse en raakvlakken te ontdekken. Daarnaast zullen verenigingen in Heksenberg / Pronsebroek uitgenodigd worden om aanwezig te zijn zodat zij hun verenigingen kunnen promoten en tevens samenwerking zoeken / versterken met Buurtsteun.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie