Criminalen Bankett is cultureel- culinair avontuur

 

 

In de feestzaal van het recent fraai gerenoveerde Couvenmuseum aan de Hühnermarkt 17 in hartje Aken staat er in komende maanden tien keer een zogenoemd ‘Criminalen Bankett’ op het menu. Acteurs van het Akense Theater 99 brengen je terug in de tijd met een spannende toneelvoorstelling, die speelt in 1862. Bijpassende historische muziek en spijzen verhogen de intense ervaring. De première is op 12 oktober.

Vanwege de talrijke warmwaterbronnen in de stad ontwikkelde Aachen zich al in de tijd van de Romeinen tot een geliefd thermaal kuuroord. Aan het einde van de 17de eeuw groeide Aachen zelfs uit tot een mondain bad- en kuuroord, dat door vele koningshuizen en prominenten werd bezocht.

Op een marmeren platen bij de Elisenbrunnen wordt herinnerd aan bezoekers zoals Händel en Casanova. Casanova en het La Belle Époque tijdperk worden de komende maanden weer levend in het historische Couvenmuseum in Aken. Casanova’s Meisterwerk, zoals het stuk van het Criminalen Bankett heet, berust op ware gebeurtenissen. Deelnemers aan het event kunnen met een beetje fortuin een misdaad oplossen of in ieder geval daartoe een bijdrage leveren, als ze willen.

Speeldata 2019/2020:

19 oktober (Première), 9 november, 23 november, 14 december, 18 januari, 8 februari, 21 maart,  25 april, 9 mei en 16 mei. Aanvang 20.00 uur, ontvangst 19.30 uur.

Ticketprijs: 70,- € (incl. 3-gangen diner en begroetingsdrankje.

Vooraf reserveren is noodzakelijk, e-mail: Jutta.Kroehnert@akut-theater99.de

Foto Casanova’s Meisterwerk

Geef een reactie