Gratis tickets heropening Royal Theater

 

 

Op 26 oktober wordt het Royal Theater op feestelijke wijze heropend. Vanaf november kan namelijk iedereen weer naar de film in dit bijzondere rijksmonument van architect Peutz. En het blijft niet bij film alleen. Het gebouw leent zich vanwege de akoestiek ook uitstekend voor bijvoorbeeld lezingen, presentaties en multimediale toepassingen.

 

Programma 26 oktober laat mogelijkheden gebouw zien

Bij de heropening willen we iedereen die de Royal een warm hart toedraagt opnieuw laten kennismaken met de Royal en de toekomstige invulling:

13:30 uur Inloop met koffie en thee

14:15 uur Start openingsprogramma

14:20 uur ‘Royal, Peutz monument’, lezing door Mark Feron

14:35 uur ‘De filmkeuring’, een anekdote over de Royal door Joos Phillipens

15:00 uur Optreden Guido Dieteren

15:20 uur ‘De toekomst’, heropening door wethouder Jordy Clemens

15:30 uur De nieuwe gebruiker

15:40 uur Einde programma in de foyer

 

Verder zijn er rondleidingen door het gebouw met Ivo Senden, vroeger werkzaam in het Royal Theater en auteur van het boek ‘Royal 1938-2008’.

 

Gratis tickets zo lang de voorraad strekt

Mensen die deze bijzondere bijeenkomst willen bijwonen, kunnen een gratis ticket reserveren via www.eventbrite.com/e/heropening-royal-heerlen-tickets-76207579923 zo lang de voorraad strekt.

 

Toekomstige ontwikkeling

De nieuwe bewoners van de Royal (Stichting Limburg Film Office, Filmhuis De Spiegel, Cinesud, Dutch Mountain Film Festival e.a.) werken aan een plan voor een brede programmering rond beeld, geluid en presentatie. In een latere fase wordt gekeken naar uitbreiding met de naastgelegen bioscoopzalen Maxim en Rivoli, waarbij behoud van de gevel van Rivoli uitgangspunt is.

 

De herontwikkeling van de Royal is een van de projecten uit het Urban Bidboek, waarin gemeente, provincie en IBA samenwerken aan een toekomstbestendig centrum van Heerlen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie