PRAKTIJKINSTRUCTIE VORMSNOEI JONGE BOMEN IN SIMPELVELD

 

 

Stichting IKL organiseert op zaterdag 26 oktober van 9.00 tot 12.00 uur in de gemeente Simpelveld een inloopdag waarbij het snoeien van jonge bomen centraal staat. We gaan op een aantal locaties in Simpelveld aan de slag. IKL geeft praktische tips en uitleg en zorgt voor materiaal en gereedschap.

 

Het snoeien van een fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt de uiteindelijke kroonvorm. Het is daarom belangrijk dat de boom in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid wordt. De snoeimethode verschilt van boom tot boom. Een appelboom wordt namelijk anders gesnoeid dan een perenboom en dat geldt ook voor de kersen- en pruimenbomen. ‘Wanneer moet ik snoeien?’, ‘hoe moet ik snoeien?’, ‘waar moet ik op letten?’. Al deze vragen worden tijdens deze praktijkinstructie behandeld. Aanmelden kan via www.buitenkrachtlimburg.nl.

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie