Leuke en gezellige Buurtsteundag in Heksenberg/Pronsebroek

 

Afgelopen zaterdag 12 oktober vond er, voornamelijk op het voorplein van Wijkcentrum  Heksenberg/Pronsebroek en zoals bekend gelegen aan de Mgr. Feronstraat 51,een leuke en gezellige Buurtsteundag plaats. De zaal van het Wijkcentrum, beschikbaar gesteld door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek, werd voornamelijk gebruikt voor verzorging van de culinaire geneugten, zoals koffie, thee en andere lekkerheden, c.q. vla en andere hapjes. De organisatie van deze 1e Buurtsteundag berustte bij de actieve werkgroep Buurtsteun Heksenberg/Pronsebroek als zijnde, weliswaar met een eigen status, aangesloten bij Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek.

 

Genoemde Buurtsteun werkgroep had zorg gedragen voor een prima ambiance, hierbij ongetwijfeld ook ondersteund door het prachtige zonnige najaarsweer op deze zaterdagmiddag. Dat deze Buurtsteundag werd gewaardeerd mocht overduidelijk blijken o.m. door de aanwezigheid van Buurtwethouder Adriane Keulen van Buurtgericht werken Heerlen. Zij toonde zich heel enthousiast over dit initiatief en hierdoor gecharmeerd verbleef ze eigenlijk langer als (waarschijnlijk) de bedoeling was op deze Buurtsteundag. Ze nam dan ook de tijd om met iedereen een praatje te maken en hiertoe ook aan te schuiven aan groepjes zittende aanwezigen.

Buiten de culinaire geneugten mag niet vergeten worden dat een aantal plaatselijke verenigingen zich prima wisten te presenteren, zoals de Zonnebloem, RK Vrouwengilde, KBO-Heerlen-Noord, werkgroep Creatief van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. Maar ook kwamen bewoners en andere belangstellende een kijkje nemen, evenals een afvaardiging van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein (zij gaan immers binnenkort op de traditionele “elfde van de elfde” weer uit de startblokken. RKVV Heksenberg, middels secretaris Willy Berends en echtgenote Yvonne kwamen op de valreep, dit door andere verplichtingen, hoe leuk en gezellig, weliswaar klein maar fijn, deze Buurtsteundag was opgezet. Kortom, het was weer een lovenswaardig initiatief in Heksenberg/Pronsebroek, met een chapeau aan alle leden van Buurtsteun Heksenberg/Pronsebroek voor hun inzet.

Foto’s: Callie Steijaert

P.S op de foto met wethouder Adriane Keulen ontbreken Frans Westen en Marco Custers van de werkgroep Buurtsteun).

 

 

Geef een reactie