Na de goede overwinning van afgelopen week in het uitduel met Passart-VKC stond op deze bijna zomerse zondagmiddag het duel tegen het uit de 3de klasse gedegradeerde UOW ’02 uit Waubach op het programma.

RKHBS begon slordig aan het duel waardoor UOW in de beginfase enkele kansjes kreeg. Na balverlies op het middenveld ging een schot van ver maar net over en het zelfde scenario voltrok zich een paar minuten later toen na een aanval over links de linksbuiten naar binnen trok en van 16 meter mocht uithalen. Na 10 minuten de eerste kans voor RKHBS. Syl Lardionois bereikte Yarin Meessen, die op zijn beurt aflegde op Hendrik-Jan de Jonge. Deze zette Bram Bemelmans aan het werk die naar binnen trok en hard en laag de korte hoek bestookte. De doelman van de gasten was echter alert en pakte bekwaam. Na een kwartier leverde Brian Amkreutz de bal in waardoor de spits van UOW de vrijstaande rechtsbuiten kon aanspelen. Deze treuzelde echter te lang bij deze open kans, waardoor Brian zelf weer kon ingrijpen met een sliding.

De aansluitende corner ging in 2de instantie maar net over het doel van Toine Diederen. Een paar minuten later een volgend kadootje van RKHBS zijde. Nu speelde Syl Lardinois verkeerd terug, pardoes in de voeten van de verbaasde spits van UOW. Deze draaide zich om, ging de 16 meter in en kwam daar oog in oog met doelman Toine Diederen. Tot opluchting van RKHBS bracht hem dit zo aan het twijfelen dat hij struikelde over de bal en de doelman het kunstleer zo kon oprapen. Na 20 minuten ging Yarin Meessen de 16 meter in aan de linkerzijde en zijn harde schot zeilde maar net over de lat. Toen besloot UOW iets terug te doen voor het vrijgevige RKHBS. Door een foute terugspeelbal aan hun zijde kwam Syl Lardinois oog in oog met de gastenkeeper. Deze kwam snel uit zijn doel, bleef goed kijken en ontnam de spits van RKHBS deze unieke kans. In de rebound probeerde Yarin Meessen de doelman nog te verschalken maar ook hier kwam deze als winnaar uit de strijd. Samenvattend was de eerste helft één groot foutenfestival, en was het een wonder dat de ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Na een donderspeech van de trainer van RKHBS begonnen de jongens van de Heerlebaan een stuk beter aan de 2de helft. Na een hoge bal kopte Yarin Meessen door op Syl Lardinois die nu vrij voor de keeper beheerst raak schoot: 1-0. Een minuut later verdubbelde hij de stand na een goede dieptepass van Thymo Griesenbrock, door weer beheerst raak te schieten: 2-0. Even later was het Bram Bemelmans die zich zelf vrij speelde met een prachtig hakballetje, maar daarna helaas de doelman op zijn weg vond. Na 12 minuten kon de eerste aanval van de gasten worden genoteerd over de rechterzijde. In een uiterste poging om met een sliding in te grijpen bracht Steffen Wesche de tegenstander ten val. Waar heel UOW aan een strafschop dacht, vond de scheids van dienst het een normale sliding, en liet door spelen. Even later wordt een lange bal van UOW zijde afgeslagen en kwam Syl Lardinois weer in balbezit. Hij hield de verdediger goed van zich af, en plaatste de bal koel langs de doelman: 3-0 en een hattrick voor Syl. UOW kwam weer sterk door over rechts,  maar tot 3 maal toe liet doelman Toine Diederen zien wat hij in zijn mars heeft.

Na bijna een half uur spelen vond Brian Amkreutz met een prachtig steekballetje Syl Lardinois waarbij in de 2de helft alles lukte. Ook nu rondde hij bekwaam af na een fraaie kapbeweging: 4-0. De wedstrijd leek gespeeld maar hier dachten de gasten anders over. Na een aanval over rechts werd de bal hard en laag voor het doel gegeven en aan de 2de paal binnen gelopen door Stijn van Rhenen: 4-1. Even later moest Toine Diederen weer zijn kunnen tonen na een fraai schot vanaf de 16 meter, en weer een minuut later moest ook hij capituleren maar redde de paal. De gasten roken hun kans en zetten vol aan. Na een botsing tussen Mick Schrijnemaekers en de spits legde de scheids de bal nu wel op de stip, en die kans liet Stijn van Rhenen zich nu niet nemen: 4-2. En een paar minuten later was het weer raak.

De handige Tom Dautzenberg van UOW ging voorbij 2 tegenstanders, draaide in de 16 meter om zijn as en prikte fraai raak in de lange hoek: 4-3 met nog een paar minuten op de klok. Doordat UOW nu vol op de aanval speelde was er een zee van ruimte voor de spitsen van RKHBS. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Syl Lardinois zijn 5de goal van de middag op aangeven van Danny Grooten die in de ploeg was gekomen voor de licht geblesseerde Hendrik-Jan de Jonge, waardoor RKHBS na een slecht laatste kwartier toch met 5-3 won.