Op deze natte, grijze zondag ging het vlaggenschip van WDZ 1 op bezoek bij DBSV. Om 14:30 uur werd voor het eerst op het fluitje geblazen door de scheidsrechter. De wedstrijd vond plaats op een nat kunstgrasveld, dat het elftal van WDZ ten goede kwam. De wedstrijd ging rustig van start en de intenties van WDZ waren duidelijk, de drie punten meenemen naar de Bocholtzerheide. Echter was de eerste kleine kans voor de thuisclub, waarbij het schot makkelijk gepakt kon worden door Bas de Vreede. Steeds meer kreeg WDZ controle over de wedstrijd, dit betaalde zich uit in balbezit en later ook in doelpunten. Na een aanval over rechts vond Jeroen Hünen, met een vlijmscherpe voorzet tussen verdediging en doelman, de mee opgekomen Stijn Brands die bij de tweede paal de 0-1 inschoot. De mannen van 1 besloten meteen verder druk uit te oefenen en op zoek te gaan naar de 0-2. Kort daarna kon een laag, hard schot door de doelman van DBSV nog net tot hoekschop verwerkt worden. De eerste hoekschop kon nog net verdedigd worden door de thuisclub, maar de tweede hoekschop legde Roy Flekken de bal bij Koen Brands neer die hard en droog per volley binnenschoot, 0-2. Het spel vloeide daarna op en neer met veel balverlies aan beide zijden. Na een snelle uitbraak werd Koen Brands over de rechter flank diep gestuurd, die met een strakke, half hoge voorzet ervoor zorgde dat de verdediger van DBSV de bal alleen nog maar in eigen doel kon werken, 0-3. Het spel werd tegen het einde van de eerste helft door de scheidsrechter stilgelegd om een ander kleur tenue aan te trekken. Na een korte onderbreking ging het spel verder, DBSV had de korte onderbreking benut om afspraken te maken en zodoende hoger druk te gaan zetten. Een aantal keren resulteerde dit in balverlies van WDZ op eigen helft, maar het hoge druk zetten zorgde ook ervoor dat er meer ruimte achter de verdediging van DBSV kwam. WDZ liet vervolgens de bal achter goed rondgaan en zocht verder naar de gaten in de defensie van DBSV. Luuk Brinkhoff kreeg de bal rechtsachter ingespeeld van Stijn de Vreede, die vervolgens een aanval opzette met combinaties over meerdere schijven, waardoor Jeroen Hünen vrij voor de doelman van DBSV werd gezet en deze kans niet onbenut liet, met een fraaie lob verschalkte de WDZ spits de uitgekomen doelman, 0-4. Koen Brands stond kort hierna ook oog in oog met de sluitpost van DBSV, maar liet deze keer de kans onbenut. WDZ zakte vervolgens onnodig in en verloor beetje bij beetje de controle over de wedstrijd waardoor er een paar kleine kansen ontstonden voor de thuisclub. Kort voor rust resulteerde dit in een tegendoelpunt, waarbij een lange bal over de verdediging ervoor zorgde dat de speler van DBSV oog in oog kwam met keeper Bas de Vreede en deze kans niet onbenut liet, 1-4.
In de pauze werd duidelijk door trainer Martin Kremers aangegeven dat de drie punten nog niet zeker waren en dat er nog 45 minuten geconcentreerd gevoetbald moest worden. Opdrachten waren duidelijk: geen tegendoelpunt meer incasseren en zelf opzoek gaan naar de 1-5. Tweede helft kan in het algemeen beschouwd worden als erg rommelig van beide partijen waarin de scheidsrechter tevens een grote rol speelde. Na een aanval van DBSV over de linkerkant scoorde de ploeg uit Maastricht de 2-4, echter telde dit doelpunt niet omdat de bal achter was geweest. In de daarop volgende aanval van WDZ wordt Jop Bleijlevens vrijgespeeld, die met een fraaie lob de uitgekomen doelman van DBSV uitspeelde en de 1-5 binnenschoot. Uiteindelijk viel uit een snelle counter van de thuisclub toch nog de 2-5. Kort voor het einde van de wedstrijd werd Sem Sodermans ingebracht en maakte daarmee zijn officiële debuut voor het eerste elftal van WDZ. Na 90 minuten besloot de scheidsrechter nog een laatste maal op het fluitje te blazen. Zo eindigde de wedstrijd tussen DBSV 1 en WDZ 1 2-5. WDZ 1 nam de drie punten mee uit Maastricht en schuift daarmee op de derde plek in de ranglijst. Aanstaande zondag neemt WDZ 1 het thuis op tegen Zwart-Wit ’19, die zich momenteel op plek 4 bevinden.

Tekst Roy Flekken-WDZ en Foto’s: René Flekken