Hoofdmenu

Soevereine zege TTV Lybrae Heerlen

 

 

Tafeltennis landskampioen TTV Lybrae Heerlen was vanmiddag in de eigen sporthal in Heksenberg veel te sterk voor promovendus TTV Tanaka uit het Brabantse Etten Leur: 6-0. De Chinese kopvrouw Shuohan Men, Rachel Gerarts en de Monique Posthuma wonnen alle drie in drie games hun twee partijen. Illustratief voor het grote krachtverschil van de Brabantse thuisploegspeelster Monique Posthuma, die saillant detail in Etten Leur werkzaam is – en Sophie Dijkers van de Tanaka. Aan de ene kant een gedreven en afgetrainde 29-jarige topatlete (Posthuma) aan de andere kant een vriendelijke en respectabele veterane van 58 jaar met enkele kilootjes teveel, voor wie het tempo zicht en hoorbaar te hoog lag. “Ik wil het liefst een duel met pittige balwisselingen. Het is best moeilijk om in dit soort wedstrijden de concentratie te behouden”, erkende Monique Posthuma.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno