Op een zeer regenachtige dag floot de arbiter om klokslag 14.30 voor het startsignaal van de wedstrijd. Een gedreven Berg’28 schoot meteen uit de startblokken en wilde KCC’13 meteen onder druk zetten. KCC´13  bleef daarentegen wel rustig maar door de bewegelijke mensen van Berg stond de organisatie vaak niet goed bij KCC´13. In de 10e minuut kroop KCC´13 door het oog van de naald. Een zeer goed keepende Nigel Otten keerde de bal van de aanvaller van Berg´28. KCC´13 begon uiteindelijk grip op de wedstrijd te krijgen, persoonlijke duels werden gewonnen en de mannen uit Meezenbroek lieten veerkracht zien.

In de 21e minuut was het Nigel Otten die Dennis Verdonkschot diep stuurde. Verdonkschot schudde twee verdedigers van zich af en schoot de bal diagonaal in het doel binnen. Daarmee was de 0-1 een feit, in het voordeel van KCC´13. Berg bleef zoeken naar een opening in de verdediging van KCC maar de laatste linie stond als een huis. Aaron Cuvelier en Marvin Peters waren het slot op de deur en elke aanval werd onschadelijk gemaakt. Dit tot frustratie bij de aanhang van Berg´28.

In de 40e minuut was het KCC´13 dat in de aanval ging. Op rechts kwamen de mannen uit Meezenbroek gevaarlijk eruit, de linksback van Berg kon niet anders dan een overtreding maken. De scheidsrechter gaf een vrije trap in het voordeel van KCC´13. De bal werd hoog ingebracht bij de eerste paal en daar kwam de slimme Wesley Puts (‘Wie een duveltje uit het doosje’) en kopte de bal in de lange hoek binnen. 0-2 wederom in het voordeel van KCC´13. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Berg ging wel nog meer druk vooruit zetten om zo de aansluitingstreffer te maken zodat de ploeg van Tom Hendrix er nog eventueel een wedstrijd van kon maken. Tevergeefs want KCC´13 had hun zaakjes prima in orde. Er kwam meer ruimte voor KCC en dat resulteerde in de 52e minuut op weer een doelpunt voor de mannen uit Meezenbroek. Alessandro Treep kwam in balbezit en ging op avontuur langs de lijn, met zijn eindpass bereikte hij het hoofd van de meegelopen Wesley Puts, deze kopte de bal met veel gevoel de kruising in. De mannen uit Meezenbroek stonden op een comfortabele voorsprong tegen een toch sterk spelend Berg´28.

KCC´13 had nu de overhand, Wesley puts bracht Ricardo Verbeucken in stelling om de score nog meer op te voeren. Alleen kreeg deze de bal niet onder controle. Hij speelde de bal terug op Achmed Elmouden die op zijn beurt het doel ook niet wist te vinden. De mannen uit Meezenbroek hadden op een riante voorsprong kunnen komen maar verzuimde dat. Berg kwam nog langs zij in de 75e minuut en bracht de stand op 1-3. Uiteindelijk probeerde Berg´28 nog wel te forceren maar KCC´13 stond er goed deze middag en was dan ook de terechte winnaar na het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter H. Kleinen.
De ‘Paars witte’ van trainers Henk Stawenga en Marco Snippe straalden vertrouwen uit deze middag en op het veld gingen ze voor de volle winst. Hiermee blijft KCC´13 de aansluiting houden bij de bovenste ploegen.

Trainer Henk Stawenga was zeer tevreden;“Wat ik vooraf besproken heb met mijn ploeg kwam er ook uit vanmiddag. Ze hebben hun taken prima uitgevoerd.  We hebben prima doelpunten gemaakt tegen dit sterke Berg ‘28. Naar onze mening de beste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Als je dit als groep kan brengen tegen deze tegenstander dan mag je zeer zeker tevreden zijn. Ik vond dat de overwinning dik was verdiend en ik mag en kan alleen maar trots zijn op deze groep! Nu is het zaak om gewoon met beide beentjes op de grond te blijven staan en ons te focussen op de volgende wedstrijd as zondag.”