UOW’02 doet zichzelf tekort en laat RKTSV ontsnappen met een punt

De weergoden waren niet gunstig gestemd, want de regen kwam met bakken uit de lucht. Desondanks werd er tussen UOW’02 en RKTSV toch gevoetbald op Sportpark Terwaerden. Beide teams hadden 3 punten aan de eerste 4 wedstrijden over gehouden, waardoor de nood voor 3 punten hoog was.

UOW’02, dat in de voorgaande 2 wedstrijden telkens in de 2e helft de deksel op de neus kreeg, startte wederom sterk aan de wedstrijd. Het probeerde via combinatievoetbal op de helft van de tegenstander in de buurt van de goal te komen. Dit spelbeeld zou overigens voor de rest van de wedstrijd zo blijven.

Na een aantal minuten voetbal kreeg Tom Dautzenberg op zo’n 20 meter van het RKTSV-doel de bal, omspeelde 3 tegenstanders en verscheen, nadat er een overtreding op hem werd gemaakt, oog in oog met keeper Gillessen. Echter floot scheidsrechter Theo Ickenroth een duidelijke voordeelsituatie af en stopte daarmee dus ook de doelpoging van UOW’02. RKTSV kwam dankzij de fout van de scheidsrechter met de schrik vrij en wist aan een vroege achterstand te ontsnappen.

In de 10e minuut kreeg UOW’02 wederom een vrije trap rondom het strafschopgebied van RKTSV. Rob Schneider zag zijn vrije trap gekeerd worden door de keeper. Via het been van een RKTSV verdediger kreeg UOW’02-er Kay van Haaren de bal voor zijn voeten. Hij deponeerde de bal achter de keeper en schoot zo de 1-0 op het scorebord.

Tot ieders verbazing liep scheidsrechter Ickenroth hierna naar zijn assistent, die met de vlag in de lucht stond. Na een kort gesprek keurde hij het doelpunt af. Later zou blijken dat dit een onterechte actie was en dat UOW’02 eigenlijk op een 1-0 voorsprong had moeten staan.

UOW’02 bleef aandringen en kreeg via Stijn van Rhenen nog een grote kans, maar tot doelpunten kwam het in de eerste helft niet.

Beide teams startten ongewijzigd aan de tweede helft en ook het spelbeeld veranderde niet. 1 minuut na rust joeg UOW’02-er Kay van Haaren door op centrale verdediger Warnas en wist hem de bal te ontfutselen. In de 1 op 1 situatie wist hij echter niet te scoren.

Kansen volgden en in de 54e minuut wist RKTSV voor het eerst voor UOW’02 keeper Sandro Aruvaino te verschijnen. Echter werd de voorzet niet benut en over de lat geschoten.

In de 72e minuut kwam UOW’02 dan eindelijk op een 1-0 voorsprong toen Kay van Haaren zijn voorzet via rechts afleverde bij de instormende Thijs Middeldorp. De 16-jarige Middeldorp kopte de bal binnen.

UOW’02 kreeg hierna nog wat kleine kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar liet zich inpakken door een eeuwenoude voetbalregel. In de 83e minuut kwam een voorzet vanaf rechts terecht bij RKTSV-er Julian Freudenberg en hij legde de bal bij de tweede paal in het UOW’02 doel en trok daarmee de stand gelijk. Hierna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en hielden een punt over aan de ontmoeting. Het punt werd door RKTSV gevierd als een overwinning en voor UOW’02 bleek het een bittere pil. Volgende week moeten beide ploegen dan opnieuw op zoek naar 3 punten.

Voor UOW’02 in de uitwedstrijd tegen Vaesrade en RKTSV ontvangt thuis RKUVC.