Afgelopen vrijdag speelde Roda JC met 0-0 gelijk bij FC Den Bosch. Zal wel een bloedeloze 0-0 zijn geweest, denk je dan, zo in eerste instantie. Absoluut onjuist die gedachte, konden we de volgende ochtend in De Limburger lezen. Ook KVC Oranje tegen Heksenberg eindigde in 0-0. En net als in Den Bosch kwamen de liefhebbers van het amateurvoetbal, ondanks het allerbelabberdste weer, volop aan hun trekken.
Een kleine 100 getrouwen hadden de gestaag neervallende regen getrotseerd. Vanaf de eerste minuut was er alle aanleiding de aandacht volledig op de wedstrijd te richten en daarmee de natte omstandigheden uit de gedachten te bannen. Heksenberg viel aan, KVC Oranje kwam alleen maar tot tegenhouden van de bezoekers. Maar dat laatste lukte in het eerste half uur ook niet of nauwelijks. Dit ondanks het feit dat Heksenberg in die fase niet scoorde. Dat had de ploeg van trainer Wim Zagar namelijk volledig aan zichzelf te wijten. De grootste kans was wellicht die van Mohamed Ouaiss. Na een hoekschop van Robin Faassen op links had hij de bal bij de tweede paal voor het inkoppen. De bal ging echter naast. Eerder was ook al een kopbal, in dat geval van het hoofd van Steven de Winter, naast de veste van KVC-doelman Lars van der Weide gegaan. In dat eerste half uur ging bij Heksenberg de bal lekker rond, terwijl KVC Oranje maar geen grip op het gebeuren kon krijgen.
Daarna echter lukte het de thuisclub beter om de tegenstander in bedwang te houden. Kansen bleven nu uit voor de mannen uit Heksenberg. Sterker nog, kort voor de rustpauze kreeg Chris Frauenrath, na fraai voorbereidend werk op links van Joey Niesters, een dot om de 1-0 te laten aantekenen. Ook Chris Frauenrath echter kopte naast, of beter gezegd, voorlangs.
Na de hervatting was het in eerste instantie thuisclub KVC Oranje die het gebeuren dicteerde. Dat leverde ook al heel snel een enorme kans op. Na een voorzet vanaf links moest doelman Kay van Eijk van de bezoekers lossen. De rebound van Jordi Schmitz werd geblokt, waarna de bal voor de rechter van Joey Niesters, linkspoot van nature, belandde. Niesters krijgt wel eens kritiek dat hij (te) vaak zijn linker buitenkantje gebruikt. Kennelijk had hij geluisterd, want hij haalde met zijn rechter uit. De bal ging huizenhoog over. Leermoment noemen we dat, aldus insiders.
Gedurende de eerste helft van het tweede bedrijf bleef KVC Oranje de beter voetballende ploeg, ondanks het feit dat aan de overzijde Lindon Bajraktaraj namens Heksenberg uit kansrijke positie naast schoot. Toen Scott Vienerius van KVC Oranje van KVC Oranje met een kleine 20 minuten te gaan voor de tweede keer geel zag, was het gedaan met het overwicht van KVC Oranje. Nu was het weer Heksenberg wat de klok sloeg. Toch kwam KVC Oranje nog bijna op 1-0. Marvin de Mey had puren pech dat zijn kopbal vanaf de rand van de zestien net naast de veste van de vergeefs duikende Kay van Eijk ging.
Zo’n vijf minuten voor het einde verscheen Steven de Winter namens de bezoekers oog in oog met KVC-goalie Lars van der Weide. De keeper kwam uit een redde uiterst bekwaam. In blessuretijd was Heksenberg weer akelig dicht bij de winnende treffer. Nu echter verzuimde Lindon Bajraktaraj, geheel vrijstaand, de trekker over te halen.
Na afloop kon trainer Paul van Putten van KVC Oranje beter leven met het ene winstpunt dan zijn tegenstrever bij de bezoekers Wim Zagar. Hun beider reactie zijn wellicht nog de meeste beknopte en juiste samenvatting van gebeuren gedurende negentig minuten enerverend amateurvoetbal
Komende week gaat KVC Oranje op bezoek bij SCM in Maastricht, terwijl Heksenberg een bezoek brengt aan Simpelveld.
Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie