PlusPunt Medisch Centrum opent deuren in Kerkrade

 

Succesformule anderhalvelijns zorg in Parkstad zorgt voor enorme in groei aantal patiënten

 In nauwelijks vijf jaar tijd is PlusPunt Medisch Centrum, de anderhalvelijns (zorg)voorziening in het centrum van Heerlen, te klein geworden. Zo zijn in 2018 meer dan 8000 patiënten voor onderzoek en consult door huisartsen naar dit medisch centrum voor de regio Oostelijk Zuid-Limburg verwezen. In 2014 waren er dat er nog 500. Om tegemoet te blijven komen aan deze stijgende vraag is PlusPunt Medisch Centrum verhuisd naar een nieuwe locatie bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De officiële opening is op zaterdag 2 november tijdens de Parkstad Gezondheidsbeurs. 

De juiste zorg op de juiste plek .PlusPunt Medisch Centrum is een initiatief van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en Zuyderland Medisch Centrum. Huisartsen en specialisten werken binnen het centrum nauw met elkaar samen, zodat patiënten met laagcomplexe medische klachten specialistische zorg krijgen buiten de ziekenhuismuren. Het voordeel voor de patiënt: meerdere specialismen op één locatie, korte wachttijden, snelle diagnoses en behandelingen, persoonlijk en dichtbij. Bovendien zijn de behandelingen en een aantal onderzoeken vrijgesteld van eigen risico en blijft de eigen huisarts betrokken. Veel patiënten die bij PlusPunt Medisch Centrum komen, hoeven niet meer naar het ziekenhuis. Dit leidt tot aanzienlijke daling van de zorgkosten per patiënt, zo blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Verwijzing door huisarts . Bij PlusPunt Medisch Centrum kunnen patiënten terecht voor onderzoek, advies en behandeling op het gebied van Cardiologie, Dermatologie, KNO, kleine Chirurgie, Interne Geneeskunde, Gynaecologie, Orthopedie en Ouderenzorg. Patiënten kunnen na een verwijzing van de huisarts bij Pluspunt Medisch Centrum terecht.

Verhuizing en opening. Om het groeiend aantal patiënten te blijven bedienen, is PlusPunt Medisch Centrum sinds 16 september verhuisd. De nieuwe locatie ligt aan de Roda J.C. Ring 21 in Kerkrade, boven de AH XL. Op 2 november om 11:00 uur vindt de officiële opening plaats door burgemeester Petra Dassen van de gemeente Kerkrade. Tussen 11:30 en 16:30 uur is de nieuwe locatie van PlusPunt Medisch Centrum voor iedereen te bezoeken.

 

Geef een reactie