Alle inwoners die dit jaar 75 jaar worden of zijn geworden, zijn geboren in een heel bijzonder jaar: 1944. In dat jaar begon de bevrijding van West-Europa. Op 16 en 17 september 1944 werden Simpelveld en Bocholtz door de geallieerden bevrijd. Het feit dat we in Limburg 75 jaar in vrijheid en democratie leven wordt overal gevierd. Ook in Simpelveld staan we daar op verschillende manieren bij stil. De gemeente heeft alle 75- jarigen het boek “Houd Moed” cadeau gedaan. Namens alle leeftijdgenoten kreeg mevrouw Spelthaen het boek overhandigd door burgemeester Richard de Boer.

Het boek “Houd Moed” is geschreven door Heemkundevereniging de Bongard. Het ruim 400 pagina’s tellende naslagwerk schetst de levens van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit Simpelveld en Bocholtz.

Foto Gemeente Simpelveld

 

Geef een reactie