Ron Houben, woonachtig op de Huskensweg 17 te Heerlen, is getrouwd met Nathalie en trotse vader van twee geweldige kinderen: Bjorn van 17 en Sanna van 14.  Hij is een man met een uitgesproken mening, staat graag voor iedereen klaar en is oprecht, maar eerlijk.

Vrijwilliger. Sinds vele infarcten aan hart en hersenen is Ron inmiddels alweer 17 jaar niet in staat om te een goede bijdrage te leveren op de arbeidsmarkt. Ondanks dat Ron afgekeurd is, wil hij zich zoveel mogelijk inzetten, waar mogelijk. Hij is handig en zit vol fantasie. Twee goede eigenschappen, die van pas kwamen toen hij na een feestelijk carnavalsseizoen – zoon Bjorn was jeugdprins van de Winkbülle- besloot om zich als vrijwilliger aan te melden bij de wagenbouwers van De Winkbülle.  Toen pas realiseerde hij zich hoeveel mensen zich voor de volle 100% inzetten om de jeugdprins een geweldige tijd te laten ervaren. Iets waar Ron, zeker op dat moment, kippenvel van kreeg. Dat er ook andere commissies elke dag in rep en roer waren om het carnavalsseizoen in Heerlen en ver daarbuiten te laten slagen, deed Ron besluiten om deel uit te gaan maken. Om een bijdrage te leveren deze fantastische  cultuur te blijven voortzetten.

Sinds een jaar of 5 werkt hij gedurende een heel jaar mee als wagenbouwer. Samen met een groep fanatieke jongens bouwt hij aan een mooie wagen, voor een prachtige vereniging. Daarnaast organiseert hij – overigens niet alleen – het jaarlijkse bezoek van scholen in de carnavalsloods en helpt hij de ereraad met allerlei zaken. Doel. Het bevalt Ron uitstekend om zijn tijd als vrijwilliger te steken in het bouwen. Het is echt zijn ding en hoopt dit nog jaren te mogen doen. Hoe mooi is het om samen hetzelfde doel na te streven. Om gedurende het jaar naar iets toe te werken, binnen een gezellige sfeer. Want die is er absoluut! En is de wagen eenmaal klaar, dan geniet niet alleen de jeugdprins, maar zeker ook Ron en zijn medebouwers van de waardering die het oplevert.

Als trotse vader van een oud prins, kan hij alleen maar lof spreken over de vele vrijwilligers, die het mogelijk maken om carnaval te vieren, zoals het nu is. Daarom is er bij Ron ook veel respect ontstaan voor iedereen, die zoveel uren klaarstaat voor de vereniging.

De toekomst? Ron leeft in het nu en wil, zolang zijn gezondheid dat aankan, zich met hart en ziel inzetten bij de wagenbouw. Daarnaast draagt hij sinds dit jaar een steentje bij de evenementen commissie en optocht commissie. Ook daar zijn de vrijwilligers hard nodig. En als Ron tijd overhoudt, pakt hij graag zijn motor. Dat is echt zijn alles. Toeren door het prachtige Limburgse landschap, om ergens een pilsje te pakken op een terras. Eenmaal thuis kan hij tevens genieten van muziek, een partijtje voetbal of samen met zijn gezin neerstrijken in een gezellig restaurant.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie