Nadat het uitduel tegen RKUVC uit Ulestraten op het laatste moment was afgelast, moest de ploeg van Mike Bisschops deze zondagmiddag thuis aantreden tegen vv Bunde uit het gelijknamige dorp. Deze ploeg was de competitie goed gestart met 2 overwinningen, maar daarna gingen 3 duels op rij verloren waarbij de ploeg ook niet tot scoren kwam.

 

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd. Bij een aanval over links werd de bal vanaf het middenveld hoog voor het doel gebracht, waar de spits zijn hoofd er tegen kreeg en doelman Toine Diederen het nakijken had. De bal belandde vol op de paal, waarna de rebound en de daarop volgende scrimmage niets opleverde. Even later was het de beurt aan de thuisploeg. Rens Hahnraths zette de aanval op door Hendrik Jan de Jonge aan te spelen, deze verplaatste het spel naar de linkerzijde waar Sil Lardinois aan een dribbel begon en deze afsloot met een steekbal op weer Rens Hahnraths. Deze kapte fraai zijn man uit, maar schoot vrij voor de keeper hoog over. Na een kleine 20 minuten op de klok blunderde de doelman van Bunde door de bal in de voeten van Brian Amkreutz te spelen. Deze ging richting 16 meter, en legde breed op de meegekomen Rens Hahnraths, die vanaf rechts naar binnen trok en beheerst raak schoot in de lange hoek: 1-0.  Hierna ontspon zich tot aan de rust een strijd op het middenveld waarbij beide ploegen moeite hadden in de buurt van het doel van de tegenstander te komen.

De gasten waren hier nog het dichtst bij een doelpunt met twee corners. Eerst na een corner vanaf links die op de 5 meter vrij ingekopt kon worden maar uit het doel werd gehouden door ‘de man aan de eerste paal’, en later via corner over rechts die laag richting rand 16 meter ging en hier hard en laag, maar net naast, werd ingeschoten. Ruststand: 1-0.

 

 

In de 2de helft kon na 10 minuten een eerste kans aan RKHBS zijde genoteerd worden. Rens Hahnraths zette Sil Lardinois aan het werk. Deze kapte zich vrij en zette de bal hoog voor het doel waar Rens Hahnraths weer opdook en maar net voorlangs kopte. Hierna zette het onverwacht sterk voor de dag komende Bunde druk op RKHBS en kreeg ook kansen. Eerst via een aanval over links, waarna een voorzet aan de 2de paal maar net gemist werd door de spits, en even later via een aanval over rechts waar Antwan Werink tegen 2 man een scherpe voorzet moest toestaan. Deze voorzet werd ook niet op waarde geschat en volledig vrijstaand net over het doel van Toine Diederen gekopt.

 

In de tegenaanval was het wel raak. Sil Lardinois werd aangespeeld op links en speelde Yarin Meessen aan, die direct aflegde op de meegekomen Rens Hahnraths. Rens kapte naar binnen en schoot hard, en nog via een tegenstander, raak: 2-0. De wedstrijd was nu gespeeld omdat enerzijds RKHBS goed verdedigde, en anderzijds de gasten machteloos waren in het 16 meter gebied van RKHBS. RKHBS won hierdoor dus met 2-0 en blijft in de buurt van de koplopers in klasse 4B. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Kakertse Boys op het programma. Succes mannen!

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie