Op de laatste zondag van oktober stond de derby WDZ 1 tegen SV Zwart-Wit ’19 1, het eerste elftal uit het buurdorp Eys, op het programma in de 4e klasse A. Vooraf heerste niet alleen het derbygevoel bij beide teams, maar ook naar de ranglijst gekeken was deze wedstrijd beladen. WDZ stond voor aanvang van de wedstrijd als derde genoteerd gevolgd op 1 punt door SV Zwart-Wit ’19, die overigens een wedstrijd minder gespeeld hadden.

Stipt om 14:30u floot de scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd. De mannen uit Eys kwamen iets beter uit de startblokken, de eerste 10 minuten kwam SV Zwart-Wit ’19 dan ook meestal als winnaar uit de tweegevechten. Beide teams waren in de openingsfase onrustig aan de bal, waardoor aan beide kanten geen kansen gecreëerd werden.

Na een kwartier spelen kwam het vertrouwen bij WDZ aan de bal terug en werd er steeds beter voetbal gespeeld. Dit resulteerde al snel in de eerste kansen voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen brak Jop Bleijlevens door over de linker kant, hij sneed naar binnen en loste een vlamscherp schot. Hierop wist de keeper te reageren, maar Jeroen Hünen was als nummer 9 dodelijk in het zestienmetergebied en rondde de rebound koelbloeding af.

De 1-0 gaf WDZ vertrouwen waarbij verzorgd voetbal werd gespeeld. Eys kreeg na het openingsdoelpunt van WDZ sporadisch kansjes door balverlies aan de zijde van WDZ, deze werden echter gepareerd door de goed keepende WDZ-goalie Bas de Vreede. Na een goede combinatie op het middenveld werd Roy Flekken even later diep gestuurd over de linkerflank. Roy leverde een perfecte voorzet af op Jop Beijlevens, die Jop perfect tegendraads het doel in kopte.

WDZ gaf na de 2-0 het spel iets uit handen aan de gasten uit Eys. Bij een goede voorzet vanaf links, na een goede actie van de vleugelaanvaller, stond de WDZ-defensie niet goed genoeg verdedigend opgesteld, 2-1 SV Zwart-Wit ’19. Zo ging WDZ met een voorsprong de kleedkamer in, maar was de marge iets verkleind.

De tweede helft ging van start en WDZ was gewaarschuwd voor een gebrand SV Zwart-Wit ’19. De tegenstoten van Eys werden goed verdedigd door WDZ, waardoor WDZ niet serieus onder druk kon worden gezet door SV Zwart-Wit ’19. WDZ voetbalde bij vlagen goed onder de druk vandaan, waaruit kansen gecreëerd werden. Na een dik uur spelen, werd de bal goed voorgetrokken door Jeroen Hünen, die hiermee Max van der Linden in scoringspositie bracht. Max wist hier wel raad mee en vlamde de 3-1 tegen de touwen.

Hierna ging SV Zwart-Wit ’19 meer forceren en zette het tactisch om naar een aanvallendere speelwijze. De druk op het WDZ-doel werd groter waar met nog 10 minuten op de klok de 3-2 werd gescoord door Eys. Door onoplettendheid achterin bij WDZ werd de bal niet goed weggewerkt, waarna de rechtervleugelaanvaller van Eys ontsnapte aan de defensie en de bal vrij kon voorzetten. De fout werd resoluut afgestraft door de sterk spelende SV Zwart-Wit ’19 spits. Zo werd kort voor tijd de spanning in de derby teruggebracht. WDZ rechtte de rug en antwoorde met de 4-2. Roy Flekken legde een vrije trap bij Jop Bleijlevens in de voeten. Jop bracht met een hard schot in de lange hoek de bevrijdende beslissing in de wedstrijd. In de slotminuut greep de wisselvallig leidende scheidsrechter nog naar de achter broekzak, voor een overtreding op een doorgebroken WDZ-speler.

Zo eindigde de derby in 11 tegen 10 en mogen de mannen van trainer Martin Kremers weer drie punten op de ranglijst erbij schrijven. Volgende week moet WDZ 1 aan de bak in Wijlré tegen SV Geuldal 1 om de goede start in de competitie een vervolg te geven.

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie