Derde divisionist Groene Ster verslaat Eredivisionist VVV-Venlo. Na strafschoppen bleek Groene Ster toch te sterk voor provinciegenoot VVV-Venlo.

In de eerste helft bleef Groene Ster goed overeind, door met 0-0 de rust in te gaan en zeker niet onder te doen voor de ploeg in de Eredivisie. In de tweede helft werden er vervolgens aan beide kanten een penalty gegeven, beide teams benutten de mogelijkheid vanaf 11 meter en de stand staat 1-1.

Voor VVV maakt Opoku het doelpunt en bij Groene Ster Vluggen. Vervolgens een kwartier voor tijd is daar het doelpunt van Van Kesteren, de aanvoerder van Groene Ster controleerd een voorzet en schiet prachtig met links binnen! 2-1! Lang lijkt het echt te gebeuren, Groene Ster dat wint van VVV-Venlo, maar in de slotminuut van de blessuretijd is daar de ploeg uit Venlo.

Ze maken 2-2. Ondanks de domper voor Groene Ster houden ze vol en blijven vechten. Na 120 minuten voetbal staat nog steeds een 2-2 stand op het bord, Groene Ster heeft het tot de penalty’s geschopt!

Wat al een hele prestatie is. Goed genomen penalty’s aan de kant van Groene Ster (Stassar, Unal, Ritzen en Knops) zorgen er vervolgens voor dat het aan VVV is om fouten te maken. En dat doen ze ook, door 2 geweldige reddingen van Lennart Quaden bekert Groene Ster verder!

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie