In het cultuurhuis in Heerlen vond deze week de opening plaats van Heerlen Jazzt. Het was bepaald geen doorsnee opening. Het begon met een avontuurlijke wandeling door het Jazz landschap aan de hand van wethouder Jordy Clemens. Hij bracht de bezoekers bij de Heerlense toonkunstenaar Germaine Sijstermans, die met haar hedendaagse compositie zweeft tussen minimal en ‘one tone’ in een confronterende ruimte indeling. De met fraaie woorden gestarte wandeling werd een reis in ruimte en tijd. Na de performance van Germaine en haar groep internationale musici nam ‘Under the Surface het roer over. Onder de oppervlakte opende de poorten van Heerlen Jazzt met wat je kunt noemen transcendente muziek. Under the surface, kwam met een muzikaliteit, energie en beleving te voorschijn die alles in zich verenigt dat geïmproviseerde muziek tot een avontuur maakt voor de speler en Luisteraar. Indrukwekkend, meeslepend, confronterend. In front: Sanne Rambags. Deze Zangeres neemt je mee, grijpt je en weet je in rustige haven te brengen. Knap, Bijzonder; Jazz van morgen en meer dan dat! Het gebeurde werkelijk in Heerlen in het Cultuurhuis’.

Foto Nicole Bolton

Geef een reactie